Сок очаква Надал във Вашингтон, Нишикори с комфортен успех над Куери

от в 09:06 на 03.08.2021
Диана Андреева

Джак Сок е далеч от най-добрите си дни в Тура, но през последните няколко седмици постепенно започва да се изкачва в световната ранглиста, в опит отново да намери своя ритъм и да се завърне сред челните места. Американецът участва в турнира във Вашингтон благодарение на уайлдкард от организаторите, а след вчерашната си победа над Йошихито Нишиока, той си осигури сблъсък с първия поставен в надпреварата Рафаел Надал. 

Надал и Сок имат общо пет срещи помежду си, но дори и в най-добрите си дни, американецът не е успявал да доститне до успех над този си противник. За да си осигури среща с Рафа, Сок продължи напред след отказването на Йошихито Нишиока поради контузия. Мачът бе истинско тенис зрелище, изпълнено с впечатляващи отигравания, но не завърши по желания за Нишиока начин, имайки се предвид, че именно той спечели откриващия сет със 7:6(3). 

В друг сблъсък от деня Кей Нишикори надделя над Сам Куери в последователни сетове. Японецът напусна Олимпийските игри в родината си на крачка от медал, след като отстъпи на Новак Джокович в 1/4-финалната фаза, но тази вечер показа един наистина качествен тенис и се наложи с 6:4 6:3. В следващия етап далеч по сериозно изпитание, а именно поставения под номер девет Александър Бублик.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сок очаква Надал във Вашингтон, Нишикори с комфортен успех над Куери Диана Андреева
Теми:  
джак сок | йошихито нишиока | кей нишикори | тенис турнир във вашингтон

Коментари





Следвайте ни в Facebook