Солидно обещание от Алкарас за старт на 2022-ра: Записа разгромен успех на АО!

от в 04:52 на 17.01.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас даде солидно обещание за новия тенис сезон, след като завърши 2021-ва с титла от NextGen ATP Finals, но сега формата му беше под въпрос, тъй като младокът предпочете да направи по-дълга предсезонна подготовка и се завърна директно за началото на Аустрелиън Оупън.

Това изглежда е било едно напълно правилно решение от страна на 19-годишния играч, защото днес той показа, че може да победи всеки в схемата на турнира и не остави никакви шансове на квалификанта Алехандро Табийо, надигравайки го с 6:2 6:2 6:3. По този начин тийнейджърът намери място в следващия етап на надпреварата, където го очаква двубой с коравия ветеран Душан Лайович.

Срещата започна с размяна на пробиви, но впоследствие Алкарас намери своя ритъм и започна да запраща топката с невероятна сила в противниковото поле, а чилиецът просто нямаше отговор и сдаде следващите си две подавания, което предопредели изхода на първата част.

Вторият сет също протече под доминацията на испанеца, който сипеше уинъри от всяка една точка на корта и на бърза ръка се откъсна с 4:0 гейма напред, а оттам насетне нямаше връщане назад за южноамериканеца и той вече беше на само един сет от отпадането.

Табийо показа характер в началото на третия сет, отразявайки поредица от точки за пробив и дори водеше в геймовете до 3:2, когато 31-ият в ранглистата реши да покачи отново темпото на игра и последва мълниеносна поредица от точки в неговия актив, а двубоят съвсем скоро завърши с очакван успех за ибериеца.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Солидно обещание от Алкарас за старт на 2022-ра: Записа разгромен успех на АО! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро табийо | Аустрелиън Оупън | карлос алкарас | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook