Сомдев Деварман: Федерер ме накара да изглеждам като аматьор

от в 12:32 на 02.08.2020
Марк Хаджижеков
Бившият индийски тенисист Сомдев Девварман си припомни за предизвикателството Роджър Федерер във втория кръг на Ролан Гарос през 2013 г. Говорейки за този мач по време на подкаста на своя приятел и сънародник Сораб Пант, Деварман си спомни за този мач и въпреки ясното поражение, той със сигурност е запазил добри спомени от преживяването.

Federer overcomes Sunday blues in Paris

По време на интервюто Деварман разказа много анекдоти: Федерер през 2013 г. имаше разочароваща година, особено след изненадващата загуба във втори кръг на Уимбълдън, където той защитаваше титлата си, а швейцарецът също беше засегнат и от неприятна контузия в гърба.

Деварман по онова време пък се намираше в един от най-добрите периоди в кариерата си, достигайки до втория кръг на Откритото първенство на Австралия, както и до третия кръг на ,,Мастърс" надпреварата в Маями. Затова и благодарение на не съвсем любимата настилка на Федерер, мнозина вярваха, че индийският тенисист може да създаде някои трудности за швейцарския шампион.

When Roger Federer schooled Somdev Devvarman at 2013 French Open

Деварман сподели: ,,Преди двубоя ми срещу Роджър Федерер на Ролан Гарос мнозина ме мотивираха и вярваха, че мога да реализирам добър резултат. Това беше периодът, в който всички мислеха, че Роджър Федерер е в последните етапи на кариерата си, и нека кажем, че той вече ставаше по-стар."

В действителност мачът не отговори на тези очаквания, тъй като Федерер доминираше срещата изцяло и спечели мача си на корт ,,Сюзан Ленглен" с изразителното 6:2 6:1 6:1.

Federer cruises past Devvarman • FedFan

,,Федерер ме накара да изглеждам като аматьор"


Индиецът също допълни: ,,Чувствах се добре физически, но когато Роджър удряше топката почти винаги стоях на едно място и гледах. Въпреки настилката Роджър ме накара да изглеждам като аматьор. Не мисля, че някога през кариерата си съм играл толкова добре и същевременно съм губил толкова изразително."

Макар и загубата да е била тежка, Деварман си спомня за двубоя с удоволствие: ,,Беше наистина много добро преживяване за мен. Обективно казано, аз бях наистина далеч от това ниво и, следователно, бидейки там и играейки срещу Федерер беше страхотно преживяване за мен."

Източник: tennisworldusa.org


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сомдев Деварман: Федерер ме накара да изглеждам като аматьор Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook