Сонего премина и през Фриц, за да се превърне в първия финалист в Каляри!

от в 15:53 на 10.04.2021
Мирела Николова

Поставеният под номер 3 в схемата в Каляри Лоренцо Сонего запазва шансовете си за трофей на родна земя, след като се наложи над световния №30 Тейлър Фриц в мач, продължил 2 часа и 39 минути. Представителят на домакините демонстрира едно отлично ниво на игра по време на целия двубой, но кратък момент на колебание в края на втория сет вкара срещата в трета решителна част, където бе напълно безкомпромисен, за да се поздрави с крайната победа след 6:4 5:7 6:1, осигурявайки си място в мача за титлата срещу някого измежду Ласло Джере и Николоз Басилашвили.

В началните минути и двамата тенисисти бяха несигурни в своите подавания, което откри общо 7 възможности за пробив, но точно в тези моменти сервиращите успяваха да извлекат максималното от началния си удар и да се спасят от ранен брейк. Колебанията от сервис за Фриц продължиха и повлиян от солидната игра на съперника си, американецът не съумя да избегне неизбежното и първият пробив стана факт. В края на сета Сонего допусна спад, което позволи на опонента му за кратко да се завърне в резултата, но надеждите му за обрат бяха моментално попарени от смелата игра на италианеца, който отговори със светкавичен рибрейк и отново излезе напред в резултата, за да получи възможност да сервира за спечелването на частта, която безпроблемно оползотвори.

Вторият сет се превърна във фестивал на пробивите, тъй като станахме свидетели на общо 4 такива в дебютните 6 гейма. Въпреки че успя да се възползва от видимото разочарование на Фриц от загубата на предишната част и да поведе с 3:0 и аванс от два брейка, Сонего напълно изгуби ефективността на първия си сервис и паритетът бе възстановен. Последваха силни минути за двамата, като резултатът вървеше гейм за гейм, а тайбрекът изглеждаше като най-възможната развръзка на сета, преди Фриц от нищото да достигне до брейкбол, който моментално материализира и вкара двубоя в решителна трета част.

Тя обаче нямаше нищо общо с предходните две, защото батериите на Тейлър бяха на изчерпване, а Сонего заиграваше все по-освободено, което му помогна да се откъсне в резултата с 5:0, а оттам нататък връщане назад за американеца нямаше.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сонего премина и през Фриц, за да се превърне в първия финалист в Каляри! Мирела Николова
Теми:  
atp | каляри | лоренцо сонего | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook