Сонего сломи вдъхновения Корда, Синер загуби драмата срещу Бедене

от в 16:39 на 24.02.2021
Тея Кръстева

Поставеният под №7 в турнира "Open Sud de France" - Лоренцо Сонего, отстрани младия американски талант Себастиан Корда след двусетова победа с 6:3 6:2 след час и петнадесет минути игра. 

Откриващият сет започна равностойно, като в началото непредизвиканите грешки преобладаваха. Постепенно двамата тенисисти навлезнаха в ритъм, а първата по-интересна ситуация се разигра при втория сервис гейм на Корда. На младия американец му се наложи да отразява точка за пробив, но след добре пласиран сервис опасността бе неутрализирана - 2:2. В следващия гейм сервиращ бе Сонего, който поведе с 40:15, но бързо допусна изравняване  - 40:40. Пред младия Корда се откриха 2 възможности за пробив, но той не можа да се възползва от нито едната. Тази ситуация осигури психическо предимство за Сонего, който веднага отмъкна следващото подаване на своя съперник и поведе в резултата с 4:2. Без последвала драма италианецът затвори първата част в своя полза с 6:3.

Вторият сет започна по сходен начин - разиграванията бяха напълно равностойни до 2:2. При третото си подаване Себастиан Корда изпита затруднения и допусна изоставане в точките с 15:40. Лоренцо Сонего бе безупречен, успявайки да реализира втората възможност за брейк. Италианецът използваше добре насочения си сервис и бързо поведе в резултата с 4:2. Корда демонстрира сериозен спад в играта си, допускайки втори пробив, а вече и разликата в геймовете бе прекалено голяма - 5:2. Лоренцо Сонего поддържаше високото ниво и възползвайки се от големия брой непредизвикани грешки на своя съперник, затвори мача с 6:3 6:2. 

 

Сблъсъкът между Яник Синер и Аляж Бедене несъмнено предложи по-голяма драма. Словенецът реализира страхотен обрат срещу младия италианец с 3:6 6:2 7:6(3) и в следващата фаза на турнира си осигури двубой срещу Егор Герасимов, който вчера отстрани Анди Мъри.

Първият сет започна по отличен начин за Синер, който успя да пробие второто подаването на своя съперник и поведе в резултата с 4:1. Бедене не отказа да се бори, като заигра по-уверено и рискуваше повече, но това логично доведе до по-голям брой непредизвикани грешки и по този начин италианецът затвори частта с 3:6.

Вторият сет предложи различен развой на събитията. Подобно на първата част пробивът дойде в 4-тия гейм, но този път Синер бе сервиращият. Аляж Бедене поведе с 40:0, ала италианецът успя да отрази 3 поредни брейк бола. Въпреки това обаче младият Синер допусна да бъде пробит и сега той бе изоставащият в резултата с 3:1. 19-годишният Яник успя на няколко пъти да достигне 40:40 в следващите 2 подавания на своя съперник, само че силите му не бяха достатъчни, за да върне пробива. Това допълнително сломи неговата психика, като Бедене реализира още един брейк и без особени проблеми затвори частта с 6:2.

Третият сет се превърна в истинско тенис зрелище на най-високо ниво. Частта започна равностойно, като двамата тенисисти играеха предимно от дъното на корта, а разиграванията бяха дълги. Във 2-рото и 3-тото подаване на словенеца пред Синер се откри по 1 възможност за пробив, но той не успя да реализира нито едната. Оттам насетне и двамата тенисисти бяха абсолютно безупречни в своите сервис геймове и закономерно изходът от срещата се реши в тайбрек. В началото му играчите изпитваха затруднения и си размениха по 2 последователни мини-пробива, но все пак Бедене поведе с 4:2. Преди почивката Синер изпита болки в областта на кръста и извика медицинска помощ. Контузията каза своята дума и логично Бедене спечели тайбрека със 7:3.

 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Сонего сломи вдъхновения Корда, Синер загуби драмата срещу Бедене Тея Кръстева
Теми:  
аляж бедене | лоренцо сонего | себастиан корда | яник синер

Коментари

Следвайте ни в Facebook