Соуса и домакинът Монтейро с успехи в Рио

от в 02:48 на 20.02.2019
В
Тъй като в първия състезателен ден на надпреварата в Рио се изсипаха обилни проливни дъждове, които не позволиха на нито един мач от първия кръг да бъде изигран, във вторник програмата беше затрупана с цели 17 мача на сингъл. А ето и повечето от резултатите от днешните срещи:

Жоао Соуса надделя над Гуйдо Пея в красив мач, предложил качествени и дълги размени от основната линия между двамата майстори на землените кортове. В крайна сметка португалецът надделя с 6:4 3:6 6:4.

Макар че Соуса реализира седем аса в мача, сервисът не бе голям фактор в този двубой, тъй като и двамата тенисисти достигнаха до общо 10 възможности за пробив на сервис на съперника.

В първия сет брейковете не бяха изключение, като сервис геймовете, които не завършваха с пробив, също се проточваха много. В крайна сметка петият поставен успя да нанесе нулев пробив при 5:4, с което грабна и откриващата част.

Вторият сет обаче започна с моментален пробив в полза на Пея, който при 3:1 имаше и две точки за още един, но те бяха отразени.

Все пак аржентинецът на свой начален удар не срещаше никакви затруднения, а Соуса, сервирайки за оставане в сета при 3:5, изигра нов слаб сервис гейм, след който частите бяха изравнени.



В решаващия сет двамата съвсем стабилизираха началните си удари, като до дюсове изобщо не се и стигаше до 4:4.

Тогава Соуса съумя да реализира единствения брейк в сета от втората си възможност, а това му бе абсолютно достатъчно, защото брейкът бе затвърден на нула, с което португалецът си подпечата успеха в срещата.

 

Любимецът на домакините - Тиаго Монтейро, също потегли с победа, отстранявайки Педро Соуса за малко над час игра с 6:3 6:2.



Интересна подробност е, че двамата са спечелили по-голямата част от геймовете си след пробиви, което говори за непостоянството на началния удар в този мач. Монтейро печели 7 гейма чрез брейкове от общо 12,  Соуса - 4 от общо 5, което значи че португалецът е съумял да вземе подаването си само веднъж в срещата.

 

В другите мачове от деня квалификантът Каспър Рууд срази ,,щастливия губещ" Карлос Берлок с 6:1 6:2, като младият норвежец не допусна да бъде пробит нито веднъж в двубоя.



Друг квалификант в лицето на Уго Дейиен пък отстрани аржентинеца Гуйдо Андреоци след 6:4 6:4.

Алберт Рамос-Виньолас се справи със съпротивата на Лоренцо Сонего, като отрази всичките девет възможности за пробив на съперника си, печелейки срещата със 7:6(7) 6:3.

Младокът Хауме Мунар също продължава напред след победа над Леонардо Майер със 7:6(5) 6:4. Испанецът също не допусна брейк в мача си.

И Кристиан Гарин реализира двусетова победа днес, надвивайки Максимилиан Мартерер след 7:5 6:3.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Соуса и домакинът Монтейро с успехи в Рио В

Коментари





Следвайте ни в Facebook