Соуса сюрпризира Баутиста Агут в Гщаад; Андухар и Рамос-Виньолас с двусетови победи

от в 20:49 на 26.07.2019
В
Жоао Соуса поднесе изненадата в швейцарския град - Гщаад, където острани първия поставен в основната схема - Роберто Баутиста Агут. Португалецът стори това след обрат и 4:6 6:3 7:5 за два часа и три минути игра.

В първия сет двамата си размениха по един пробив в средата на частта, но все пак явен фаворит в двубоя като че ли нямаше, а тенисистите стояха съвсем равностойни по време на размените от дъното на корта.



Сервирайки за 5:5 обаче, Жоао се пропука, инкасирайки пробив, а с това той загуби и откриващия сет. Разочарованието обаче само мотивира още повече борбения португалец, който на свой ред спечели гейм при посрещане в началото на последвалия сет, като Соуса дублира това постижение, когато съперникът му сервираше за оставане в сета при 3:5. По този начин решителен сет трябваше да определи победителя в срещата.



В него Баутиста Агут започна с ранен брейк аванс, но скоро испанецът бе застигнат. До 6:5 в полза на петия поставен изненади нямаше, но сервирайки за вкарване на мача в решаващ тайбрек бе ред на фаворита в двубоя да се пропука, като по този начин изненадата стана факт.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1154767993081147392?s=20

На полуфинал в Гщаад Соуса очаква триумфиралия в мача измежду Седрик-Марсел Щебе и Томас Фабиано.

В другата половина на схемата пък полуфиналисти са Пабло Андухар, който надделя над Душан Лайович със 7:6(4) 6:4, както и Алберт Рамос-Виньолас, който съкруши надеждите на сънародника си - Роберто Карбайес Баена, след категоричнотл 6:2 6:1 след 76 минути игра.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Соуса сюрпризира Баутиста Агут в Гщаад; Андухар и Рамос-Виньолас с двусетови победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook