Созопол: 20-годишен българин надви втория поставен и е на първи 1/2-финал в кариерата си!

от в 17:33 на 21.10.2022
Мартин Петков

За трета последователна седмица комплекс "Санта Марина", в близост до Созопол, прие Фючърс надпревара от категория М15, на която родните таланти не пропуснаха да впечатляват с уменията си. Този път под светлините на прожекторите попада 20-годишният Симеон Терзиев, който след поражения на старта в предишните две издания на състезанието в морския град, демонстрира сериозен напредък в представянето си през последните дни, достигайки четвъртфиналите. Черешката на тортата за българина, намиращ се на 1521-а позиция в класацията на АТР, обаче дойде през днешния, след като той сътвори обрат, за да надиграе втория поставен в схемата Владислав Орлов - 1:6 6:3 6:4, с което се класира за дебютен полуфинал в своята кариера при мъжете и ще спори със световния номер 482 Макс Касниковски за място в мача за титлата.

В началото на двубоя родният представител отстъпваше всячески игрово на вицешампиона от миналата седмица в Созопол и разликата в резултата скоропостижно набъбна в полза на украинеца. Световният номер 460 по никакъв начин не оставяше шансове на ретур за Терзиев, като за сметка на това го пресираше умело в подаванията му и чрез реализирането на трети пробив се поздрави с откриващия сет на сметката си.

Във втората част статуквото на корта претърпя пълна метаморфоза, което беше добре дошло за българина, който все по-често ознаменуваше комбинациите си с точка за своя актив и закономерно поведе с 4:1. Орлов не се остави без съпротива и светкавично навакса частично пасива си, ала точно в последвалите моменти световният номер 1521 блесна с хладнокръвие и съумя да възстанови равенството в отделните сетове, още при сервис на противника.

Стартът на решителната част беше на път да се окаже пагубен за 20-годишния ни състезател, чието първо подаване се причисли към сметката на украинеца, но за наша радост, станахме свидетели на ответен отговор и паритетът възцари. Нови колебливи минути на начален удар за Терзиев го изправиха пред брейкбол, който нашенецът отрази, и видимо вдъхновен се поздрави с успех при сервис на световния номер 460 - 4:2. Българинът с това си действие предизвика серия от пет поредни пробива, която обаче беше добре дошла за нашето момче и той остана все така безпощаден на посрещане, за да оползтвори втория си мачбол, класирайки се дебютния си полуфинал в мъжкия тенис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Созопол: 20-годишен българин надви втория поставен и е на първи 1/2-финал в кариерата си! Мартин Петков
Теми:  
ITF | Симеон Терзиев | созопол | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook