Спадът продължава: Федерер регистрира най-ниското си класиране от 2000 г. насам

от в 22:26 на 05.04.2022
Мирела Николова

През последните две години Роджър Федерер претърпя редица операции на коляното си, които го извадиха от игра за дълъг период от време. Швейцарецът се завърна в Тура през миналия сезон, когато взе участие в четири надпревари, преди да отстъпи на Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на Уимбълдън. Оттогава той не бе стъпвал на корта, като това се промени преди няколко седмици, когато проведе лека тренировка със съпругата си Мирка.

Дългото отсъствие на Маестрото оказва негативно влияние и върху позицията му в световната ранглиста, където спадът му продължава с пълна сила. В понеделник 20-кратният шампион от Шлема регистрира най-ниското си класиране от 22 г. насам, тъй като загуби 500 точки от актива си и се свлече с цели 18 позиции до 44-ото място. За последно Федерер бе толкова назад в ранглистата през 2000 г., когато бе под №54 в класацията на АТР. 

Очаква се легендарният швейцарец да се завърне на корта в края на лятото или началото на есента, като към момента е потвърдил участие на демонстративната надпревара Laver Cup, която ще се състои в Лондон в дните от 23 до 25 септември.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Спадът продължава: Федерер регистрира най-ниското си класиране от 2000 г. насам Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | ранглисти | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook