"Спазвам го и до днес": Съветът, който Федерер дава на 17-годишния Синер в Хале

от в 10:36 на 17.06.2024
Калоян Соколов

Яник Синер ще изиграе първия си турнир като световен номер едно през тази седмица. Италианецът е топ поставен на ATP 500 турнира в Хале и ще се опита за пръв път в своята кариера да достигне до финал на тревни кортове. Точно зеленото покритие беше любимото на неговия голям идол Роджър Федерер, който завърши своята кариера с 10 титли в германския град. Самият Синер признава как съжалява, че никога не е съумял да се изправи срещу легендарния швейцарец в официален мач, но си спомня ценен съвет, който е получил от него, когато Яник е бил само на 17 години и признава, че го следва и до днес.

"Получих уайлд кард за квалификациите на турнира в Хале, когато бях на 17 години и имам много интересна случка оттогава. Спомням си как Северин Люти (треньорът на Роджър Федерер) ме спря на стълбите пред хотела и ме попита дали искам да загрея Федерер за мача му. Това беше много специален момент за мен и веднага се съгласих. Винаги ще съжалявам, че не се изправих срещу Роджър в официален мач, но и досега помня всички наши тренировки.

"Тогава той ми каза, че е много важно да се опитам да се наслаждавам на работния процес, защото всички могат да удрят форхенди и бекхенди. Научих от него, че победите се печелят до голяма степен извън корта, а там трябва просто да приложиш хвърления труд.

Не можеш просто да излезеш на корта и да разчиташ единствено на своите тенис умения. Увереността се гради в тренировъчния процес и не всеки е готов да даде абсолютно всичко от себе си, за да бъде шампион. Затова е много важно да се наслаждаваш на здравата работа, дори ако ти се наложи да заблудиш самосъзнанието си, защото така всичко се получава по-лесно и имаш ключово предимство пред тези, които приемат тренировките като просто едно необходимо страдание. Спазвам този съвет и до днес" - разкрива шампионът от Аустрелиън Оупън.

Тогава Синер напуска турнира след загуба в първия квалифкационен кръг от Жоао Соуса, но всъщност беше спечелил далеч повече, отколкото е подозирал.

Източник: Ubi Tennis

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Спазвам го и до днес": Съветът, който Федерер дава на 17-годишния Синер в Хале Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | роджър федерер | хале | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook