Специалистът на хард се завърна: Медведев преодоля с лекота отстранилия Григор в Синсинати

от в 07:13 на 30.08.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев винаги се е определял като специалист на твърди кортове и именно той е човекът с най-много победи на тази настилка в последните 5 години. Нещо обаче се обърка сериозно за шампиона от US Open през 2020-та през последните седмици и той не зпаиса нито една победа в подготвителните надпревари на любимото си покритие, като пристигна в Ню Йорк, намирайки се в серия от 3 поредни загуби.

Изглежда обаче бившият номер едно е намерил своята топ форма точно навреме и днес го видяхме отново да играе своя най-добър тенис, надигравайки с лекота един от най-опасните непоставени в турнира, а именно Фабиан Марожан, който отстрани Григор Димитров на изминалия Мастърс в Синсинати. Настоящият номер 5 се наложи с крайното 6:3 6:2 7:6(5) за 2 часа и 7 минути, а в третия кръг му предстои битка с 31-вия поставен - Флавио Коболи.

Мачът започна с размяна на бързи пробиви, след което Медведев пое контрол над събитията на корта и взе 4 поредни гейма, за да поведе с 5:1. Марожан не се отказа и намали изоставането си до 3:5, но разликата между двамата се оказа твърде голяма и фаворитът се справи при втория си опит да затвори сета на собствено подаване.

Руснакът изнесе истински тенис мастърклас във втората част, реализирайки близо 4 повече уинъри спрямо непредизвикани грешки, като проби своя съперник веднъж в началото и веднъж в края, за да увеличи преднината си на 2:0 сета.

Третата част започна положително за унгареца, който имаше пробив преднина на старта и дори разполагаше със скрит сетбол в деветия гейм, само че Медведев удържа на натиска и доведе нещата до тайбрек, където си осигури 4 мачбола и се възползва от последната си възможност, за да продължи към третия кръг на надпреварата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Специалистът на хард се завърна: Медведев преодоля с лекота отстранилия Григор в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | даниил медведев | Обзори | фабиан марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook