Специалист: Подозирам, че Надал използва допинг, но това бива прикрито от ATP

от в 20:35 на 08.06.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал постигна нещо историческо в неделя, триумфирайки за 14-и път на Откритото първенство на Франция. Това придобива още по-голяма значимост, имайки предвид съществуващите първоначално съмнения дали Матадора изобщо ще вземе участие във втората "мейджър" надпревара за сезона, след като само седмица по-рано той едва успяваше да стъпи на крака си по време на осминафиналите в Рим. 

След последния си двубой на Ролан Гарос испанецът разкри, че е успял да играе единствено поради факта, че в хода на турнира глезенът му е бил изцяло под въздействието на анестетици. Тези думи на рекордьора по титли от Шлема обаче бяха поставени под въпрос от мнозина, според които причината за постигане на подобни резултати е приемането на непозволени стимуланти от манакореца. Такава теза изложи и германският допинг специалист Фриц Цергел от Института за биомедицински и фармацевтични изследвания в Нюрнберг.

"Анаболните стероиди са класика в тениса, така че не съм изненадан. Следя случващото се в спорта от десетилетия и имам ясна представа за всичко. Тенисът е в топ 4, когато става дума за използване на допинг, заедно със зимните спортове, леката атлетика и колоезденето.

Рафаел Надал показва признаци на аномалия. Имам сериозни подозрения относно действията му, имайки предвид начина, по който се завръща на корта, и целия му атлетизъм. Той е родом от Испания - страна, която не се слави със стриктно следене на тези неща.

Освен това АТР отлично прикрива подобни действия от страна на своите звезди. Това никога няма да стане публично достояние, поради което съмненията ще си останат просто съмнения", завърши биомедикът.

Източник: Firstsportz

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Специалист: Подозирам, че Надал използва допинг, но това бива прикрито от ATP Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook