Списъкът в Мадрид: Григор, Джокович и местния любимец Надал; Кирьос с неочаквано завръщане

от в 17:10 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров отпадна в третия кръг на Мастърс надпреварата в Маями и вече гледа изцяло към предстоящия клей сезон, като от 9 април му предстои да се включи на надпреварата в Монте Карло, където има да защитава полуфинал, а веднага след това ще се отправи за участие в Барселона. Преди малко пък стана ясно, че българинът планира да играе и трето поредно състезание на червени кортове, включвайки се в основната схема на Мастърса в Мадрид, който ще се проведе между 26 април и 7 май. 

Досега първата ни ракета няма особено добри спомени от изявите си в испанската столица и само веднъж е достигал четвъртфиналната фаза, когато през 2015-та година губи от Рафаел Надал. Все пак можем да кажем, че условията в Мадрид са по вкуса на Григор и той дори е побеждавал самия Джокович точно там, само че твърде често среща някой измежду фаворитите в началните кръгове, което се случи и през миналата година, тъй като тогава беше спрян в осминафиналите от Стефанос Циципас.

Тазгодишното издание на турнира в Мадрид пък се очертава да бъде повече от специално, защото досега няма тенисист отказал участие в него. Безспорно големите фаворити ще бъдат Рафаел Надал и Новак Джокович, които разделят общо осем титли помежду си, а световният номер едно Карлос Алкарас в момента изглежда почти непобедим и няма да бъде никак изненадващо, ако обърка техните сметки и завоюва трофея за втора поредна година.

Голямата новина пък е предстоящото завръщане на Ник Кирьос, който все още не е участвал никъде през сезона. Австралиецът претърпя операция на коляното в началото на годината и явно е преценил, че този път не би било разумно да пропуска състезанията на червени кортове, защото така няма да има никаква игрова практика преди началото на Уимбълдън.

Припомняме ви, че Кирьос за последно е играл на клей в Европа през 2019-та година, когато беше дисквалифициран от осминафиналния си мач с Каспър Рууд, след като наруши тенис етикета неколкократно и накрая потроши поредна ракета, метна във въздуха стола си за почивка и напусна корта в началото на третия сет.

Любопитна подробност е, че за пръв път надпреварата в Мадрид ще протече в две седмици, следвайки модела на турнирите в Индиън Уелс и Маями, като таке ще имаме 32-ма поставени играчи, а не обичайните 16 и Григор ще започне участието си директно от втория кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Списъкът в Мадрид: Григор, Джокович и местния любимец Надал; Кирьос с неочаквано завръщане Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | мадрид | Ник Кирьос | новак джокович | рафаел надал | списъци

Коментари





Следвайте ни в Facebook