Спокойствието не стигна: Водачът в схемата Рубльов се препъна на крачка от финала в Умаг

от в 19:49 на 26.07.2024
Елеонора Александрова

Франсиско Серундоло шокира Андрей Рубльов на полуфиналите на турнира в Умаг. Макар и топ поставеният на надпреварата да изглеждаше по-спокоен от обикновено, аржентинецът бе по-убедителният на корта и победи световния номер 9 със 7:6(6) 6:4 за 1 час и 54 минути игрово време. В битката за титлата световният номер 37 ще срещне Лоренцо Музети.

Още в началото южноамериканецът показа, че е по-добрият на корта. Така той поведе с пробив още след първия сервис гейм на топ поставения в надпреварата. Веднага след това обаче грешките започнаха да изиграват лоша шега на аутсайдера и това позволи на представителя на топ 10 да осъществи рибрейк. Макар и Серундоло да продължаваше да притиска сериозно руснака, двамата тенисисти успешно печелеха техните подавания и така се стигна до тайбрек. В началото на дългия гейм аржентинецът поведе с два минипробива, ала Рубльов бързо изравни резултата. Така двамата тенисисти ни предложиха равностойна битка в тайбрека, ала в крайна сметка аутсайдерът удържа на напрежението и измъкна дългия гейм с 8:6.

Серундоло продължаваше да изглежда по-солидният измежду двамата тенисисти. Това му позволи да поведе с пробив още при 1:1, а с оглед неубедителните изяви на топ поставения и множеството грешки от неговата ракета, то този двубой изглеждаше с предрешен край.

При 5:4, когато аржентинецът трябваше да сервира за мача, по-нискоранкираният тенисист започваше да играе по-пасивно, което позволи на Рубльов да остане в играта и да спаси четири мачбола в драматичен десети гейм. Петият път обаче донесе късмет за аржентинеца и така той се поздрави с една от най-големите победи в кариерата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Спокойствието не стигна: Водачът в схемата Рубльов се препъна на крачка от финала в Умаг Елеонора Александрова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | умаг | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook