Спомен от миналото: Възходът на Цонга на Rogers Cup 2014

от в 18:01 на 29.04.2020
Диана Андреева

Преди пет години, по време на Rogers Cup през 2014 г. в Торонто, Жо-Вилфред Цонга демонстрира тенис, който се равнява или надминава най-доброто от кариерата му.


29-годишният французин записа четири Топ 10 победи в четири поредни дни, с което спечели втората си титла на ATP Masters 1000. Един по един, той нaдигрa световният №1 Новак Джокович, № 9 Анди Мъри, № 8 Григор Димитров и № 3 Роджър Федерер.


На старта на Rogers Cup през 2014 г., Цонга търсеше първата си титла от почти 18 месеца (Марсилия 2013). Форматa му на големите турнири беше солидна - поражения в четвърти кръг от Новак Джокович на Ролан Гарос и Уимбълдън, но едва ли товa подсказваше какво предстои.


Цонга


Той започна с триумф над Джокович, който спечели предишните си девет мача и общо 18 сета. „Победата над Джокович беше малко странна, защото спечелих с 6:2 6:2. Никога не е било така с него.


Победата над Анди беше най-трудната за мен. Това беше голям мач с много интензивност, който се реши в третия сет. Бях много горд щом спечелих, защото той е такъв боец. С Роджър изиграх перфектния финал. Беше невероятно."


Какво мисли Цонга за евентуaлно отказване от тениса и готов ли е да се пенсионира прочетете тук.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спомен от миналото: Възходът на Цонга на Rogers Cup 2014 Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook