"Спомени, които ще ценя цял живот": Григор също не пропусна да почете легендата Надал

от в 15:27 на 11.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се превърна в поредното голямо име в света на тениса, което посвети отделна публикация на Рафаел Надал в социалните медии. Григор се изправи срещу Матадора още в своя първи професионален ATP турнир, а именно този през 2009-та в Ротердам, когато на 17-годишна възраст дори съумя да спечели сет срещу тогавашния номер едно в света, а Матадора предрече бляскаво бъдеще на българина.

Оттогава изминаха цели 15 години, а двамата се изправиха точно 15 пъти помежду си, като единствената победа на Димитров дойде на 1/4-финалите в Пекин през 2016-та година - 6:2 6:4. Най-паметната им битка обаче безспорно се състоя в 1/2-финалите на Аустрелиън Оупън, когато Надал спря родния ни представител по пътя му към дебютен "мейджър" финал, надигравайки го в 5 часова драма с 3:2 сета.

Самият Рафа споделя пред Григор, че това е един от най-вълнуващите и качествени мачове, от които някога е бил част, а самият бивш номер 3 признава как тогава изобщо не е искал да чуе нито дума повече за случилото се на корта и в продължение на 7 или 8 месеца не е можел да преглътне поражението.

Сега обаче настъпи времето самият българин да направи препратка към случилото се тогава в Мелбърн, защото днес отдели време, за да почете невероятната кариера на 22-кратния шампион от Шлема, който обяви своето предстоящо оттегляне от тениса. Димитров качи 5 снимки на двамата, като първите 3 са от дебютните им битка в Ротердам, четвъртата е от сблъсъка им на Аустрелиън Оупън през 2017-та, а последната е далеч от корта и можем да видим как Рафа и Григор разпускат заедно на лодка.

"От тежките ни "кучешки" битки до разходките ни с лодка, спомени, които ще ценя през целия си живот! Благодаря ти, Рафаел Надал🧡️" - гласи поста на нашия топ тенисист.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Спомени, които ще ценя цял живот": Григор също не пропусна да почете легендата Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | отказване | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook