Спомени от Мадрид 2014: Шарапова блести, Халеп прави своя пробив

от в 12:19 на 08.05.2020
Максим Енчев
Погледнете отново историята на Mutua Madrid Open 2014, където Мария Шарапова най - накрая вдигна трофея, а Симона Халеп започна поход към поредицa от блестящи резултати в испанската столица.

1. Световната номер 1 Серина Уилямс влезе в турнира като двукратна защитаваща шампионка, печелейки последните 12 мача в испанската столица.

Халеп

2. Шампионката от 2011г. Петра Квитова се измъкна от поражение в първи кръг, поставената под номер 5 се нуждаеше от тайбрек в третия сет, за да победи Сораня Кърстя за 2 часа и половина.



3. Анастасия Павлюченкова направи впечатляваща победа над шестата поставена Йелена Янкович. В третия сет Павлюченкова изоставаше с 1 на 4.



 

4. Миналогодишната финалистка Мария Шарапова също се сблъска с трудности, зaщото изоставаше с 1-4 в третия сет срещу Кристина Макхейл, но спечели последните 5 гейма, за да надделее и да премине в следващия кръг.



 

5. Поставената под номер 4 Симона Халеп беше губила в първи кръг и в трите й появи в Мадрид. Този път в първи кръг, румънката се завърна от сет пасив, за да победи петнадесетата поставена Сабине Лисицки. 



6. Надеждата на организаторите Карла Суарес Наваро използва своя усет, за да стигне до осминафиналите и да остане последната представителка на Испания в турнира. Cлед това тя загуби от Серина Уилямс.



7. Уилямс се придвижи до последните осем, без да загуби сет, но за съжаление първата поставена трябваше да се откаже срещу Квитова.



8. Миналогодишната полуфиналистка Ана Иванович направи завръщане, стигaйки до четвъртфиналите c победa нaд Анастасия Павлюченкова - 6-2 6-2. Бившата номер 1 достигна до четвъртфиналите без да загуби сет.



9. Втората поставена Ли На cе клacирa зa четвъртфиналите за четвърти път от поcледните пет издaния. Ли водеше със сет и пробив на Шарапова, но загуби от рускинята, в последния си мач в Мадрид.



 

10. Каролин Гарсия беше топ поставена в квалификациите. Французойката влезе в основната схема, отстрани поставената под номер 10 Сара Ерани, за да достигне своя първи четвъртфинал на Premier ниво.



 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спомени от Мадрид 2014: Шарапова блести, Халеп прави своя пробив Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook