"Спомените остават за цял живот": Ролан Гарос изпрати Тийм с емоционална церемония (видео)

от в 04:12 на 23.05.2024
Елеонора Александрова

Един от най-успешните тенисисти през последните години, Доминик Тийм, изигра последния си мач в един от най-успешните си турнири, а именно в Ролан Гарос. Бившият номер 3 отстъпи на Ото Виртанен във втория кръг на квалификациите във френската столица с 2:6 5:7 и така няма да видим австриеца в основната схема в Париж повече.

Макар и Тийм да не получи "wild card" от организаторите, то те се погрижиха последните му мигове на "Сюзан Ленглен" и като цяло на Откритото първенство на Франция да бъдат незабравими. 10-те хиляди фенове по трибуните изпратиха двукратния финалист на Ролан Гарос, като истински герой, а директорката на турнира, Амели Моресмо, връчи на "Доминатора" подарък, включващ пластовете и композицията на кортовете на надпреварата. 

Ето и какво сподели Тийм в момента на сбогуването:

"Това сбогуване с Ролан Гарос беше страхотно! Благодаря на всички, които дойдоха и които ми дадоха такава подкрепа, създавайки подобна невероятна атмосфера. Имам специална връзка с този турнир. Играх финал при юношите и след това изградих силно привързване към него. Това е връзка с всички вас, феновете. Имах толкова страхотни резултати, спомени и преживявания тук, на кортовете. Това е турнирът от Големия шлем с най-добрите ми резултати, така че наистина се наслаждавах на всяка момент от него. Благодаря ви много за всичко! Спомените ще останат за цял живот!" - допълни Тийм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Спомените остават за цял живот": Ролан Гарос изпрати Тийм с емоционална церемония (видео) Елеонора Александрова
Теми:  
atp | доминик тийм | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook