Спонсорите отново се връщат при Шарапова

от в 15:27 на 06.10.2016
Мария Петрова

Германският производител на автомобили „Порше" и американската компания за спортна екипировка „Найк" са готови да подновят сътрудничеството си с руската тенисистка Мария Шарапова, след като Спортният арбитражен съд (CAS) във вторник съкрати наказанието й за употреба на мелдоний от 2 години на 15 месеца. От щаба на „Порше" обявиха, че с радост приветстват решението на съда.

"Ние бяхме и досега сме в тесен контакт с нея. Както винаги сме подчертавали, взаимодействието ни зависеше от окончателното решение на компетентните органи. Договорите бяха разтрогнати, но сега ще обсъдим бъдещото ни сътрудничество в близките дни и седмици", се казва още в съобщението на „Порше".

„Радостни сме, че Мария отново ще играе и през април ще се върне към любимия си спорт. С нетърпение очакваме сътрудничество с нея и се надяваме да разделяме с нея бъдещите й победи както на корта, така и извън неговите предели", коментираха от Nike.

Самата Шарапова пък обяви, че международната тенис федерация (ITF) е имала намерение да я накаже с лишаване от състезателни права за четири години.

„Аз получих 24-месечна санкция, въпреки че от ITF искаха и настояваха да бъда отстранена за 4 години. Смятам, че КАС носи своята обективност в света на спорта за разлика от ITF, която не уведоми спортистите за добавените препарати в забранителния списък. Те искаха да отнемат труда на целия ми живот. Можеше да се направи много, за да се предотврати този случаи и това не се отнася само за мен", каза още руската тенисистка.

Шарапова уточни, че не е спирала да тренира през всичкото това време, въпреки че заниманията й са имали съвършено различен характер. „Тренирах всеки ден с мисълта, че един ден ще се върна отново", каза тя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спонсорите отново се връщат при Шарапова Мария Петрова
Теми:  
мария шарапова

Коментари





Следвайте ни в Facebook