Спортен адвокат: Карацев и Басилавшили могат да бъдат извадени до живот от тениса

от в 14:42 на 12.07.2022
Калоян Соколов

Преди два дни разследване на немския журналист Яник Шнайдер постави в много тежко положение двама играчи от топ 50 на световната ранглиста, а именно Аслан Карацев и Николоз Басилвшили. Данните показаха, че всеки един от тях е бил част от двубои със съмнително голямо движение в коефицентите и освен това са работили с беларуския специалист Игор Яцик, на когото вече бяха повдигнати официални обвинения, че се е опитвал да манипулира изхода от срещите на своите състезатели. Все още тепърва ни предстои да разберем какви мерки ще бъдат предприети от управляващите тенис органи, но руският спортен адвокат Иля Чичеров разкрива, че Карацев и Басилашвили ги чака възможно най-лошото, ако информацията на Шнайдер бъде доказана в съда:

"Ако вината им бъде доказана, то те могат бъдат извадени доживот от тениса, имайки предвид характера на обвиненията спрямо тях. Наскоро имахме напълно идентичен случай с тенисистката Албина Хабибулина, която беше дисквалифицирана завинаги от тенис турнирите. Съществува възможност и за по-леки санкции, но разликата е незначителна. Например състезателката Ксения Палкина получи десетогодишно наказание, след като сама призна вината си, но това също на 99 процента означава край на професионалната кариера.

Незаконното влияние върху резултати е вид престъпление, на което се търси наказателна отговорност в редица страни, сред които е и Русия. Това означава, че Карацев дори може да бъде осъден на до пет години затвор, а и двамата ще трябва да върнат спечеленото от турнирите, на които е било установено, че са мамили, както и да заплатят глоба в размера на около 250 хиляди щатски долара" - разкрива Чичеров.

Източник: GoTennis.Ru

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спортен адвокат: Карацев и Басилавшили могат да бъдат извадени до живот от тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | аслан карацев | любопитно | николоз басилашвили

Коментари





Следвайте ни в Facebook