Спортсмен от класа: Алкарас спря освиркванията към Джокович и поправи грешката на съдията

от в 17:04 на 05.08.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас и Новак Джокович може да е най-новото и вълнуващо съперничество в света на тениса, но искрите прехвърчат между двамата единствено по време на разиграванията. Сърбинът неведнъж вече изказа своето мнение, че Карлитос е най-добрият играч в света към момента и ще спечели още множество титли от Шлема, а освен това "Джокера" винаги е изразявал симпатиите си към самата личност на Алкарас. Испанецът пък наскоро определи Джокович за най-великия тенисист в историята и е признавал многократно, че наблюдава мачовете му, за да се учи от него.

Вчера за пореден път можеше да видим огромното взаимно уважение между двамата по време на олимпийския финал, който протече в напълно спортсменски дух и без опити от страна на състезателите да нарушат взаимно концентрацията си. Огромно впечатление направи най-вече постъпката на 21-годишния играч във втория сет при резултат от 6:5 гейма в негова полза.

Тогава Джокович наглед беше взел ключово предимство в първата точка от сервис гейма си, само че главният съдия Дамиен Дюмосоа отсъди неговия начален удар в аут и това доведе до бурни протести от страна на топ поставения, а освиркванията на френската публика не закъсняха. Алкарас обаче реши бързо да приключи този зародил се скандал и даде правото на своя съперник отново да изпълни първи сервис, което доведе до бърза развръзка в разиграването за балканеца, но младият играч показа, че за него правдата на корта е първостепенна ценност и никога не би си позволил да я наруши, за да извлече дивиденти от това.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Спортсмен от класа: Алкарас спря освиркванията към Джокович и поправи грешката на съдията Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook