Спортсмен от класа: Надал се разочарова от неуважителен акт на свой фен към неговия съперник

от в 10:50 на 17.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал без никакво съмнение е една от най-големите легенди в историята на тениса и неизменно сме виждали един същински войн на корта в негово лице, който продължава да се бори, когато много други биха се отказали. Матадора винаги е бил обичан от феновете не само заради страхотните си качества на корта, но и заради неговата скромност и винаги уважително отношение към съперника.

Тези добродетели на Рафа се видяха и по време на вчерашния му двубой срещу италианеца Флавио Коболи от първия кръг на ATP 500 надпреварата в Барселона. Матадора нямаше никакви проблеми да предолее съпротивата на младия си съперник и скоропостижно си осигури два поредни мачбола, водейки с 6:2 5:3 и 40:15 в точките. Местните привърженци пък изглежда се ентусиазираха прекалено много от прекрасното завръщане на своя голям любимец и един от тях прекрачи границите на добрия тон, провиквайки се на италиански с недопустимото "Довиждане, Флавио", за да бъде бъда добре разбран от Коболи.

Думите на привърженика обаче стигнаха най-вече до ушите на Надал, който се намираше точно под него и манакорецът прекъсна изпълнението на сервиса си, поклащайки недоволно глава след чутото. 12-кратният шампион удостои нарушителя на реда с поглед на неодобрение, след което се извини на своя съперник и спечели последната точка, от която се нуждаеше, за да прати мача в историята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Спортсмен от класа: Надал се разочарова от неуважителен акт на свой фен към неговия съперник Калоян Соколов
Теми:  
atp | барселона | любопитна | рафаел надал | флавио коболи

Коментари





Следвайте ни в Facebook