Спортсменско поведение за пример: Алиасим с жест към Сафиулин в Марсилия

от в 12:53 на 20.02.2022
Диана Андреева

Ежегодно АТР присъжда награди на най-заслужилите през сезона състезатели в различни категории. Едно от отличията е предназначено за спортсменско поведение, а след вчерашната си проява на джентълменство Феликс-Оже Алиасим със сигурност се превърна в един от претендентите за спечелването й. По време на двубоя си с Роман Сафиулин в Марсилия канадецът не беше съгласен с отсъждането на една от топките, макар то да бе в негова полза и посъветва своя противник да обжалва решението на съдията. Топката, която бе определена като аут, всъщност закачаше линията, но без намесата на Алиасим квалификантът щеше да остане ощетен. 

Феликс-Оже Алиасим до скоро бе най-високо ранкираният състезал, който няма нито една ATP титла в своята кариера. Канадецът обаче промени това през миналата седмица, след като надигра Стефанос Циципас на финала в Ротердам и за първи път се превърна в шампион от Тура. Подемът на Алиасим не приключи в Нидерландия, защото той впечатлява с играта си и в Марсилия, а по-късно през деня ще си оспорва трофея на френския турнир с Андрей Рубльов.

През вчерашния ден Алиасим трябваше да се пребори със сериозно изпитание в лицето на Роман Сафиулин, за да намери място във финалния мач на турнира. Квалификантът застана на пътя на първия поставен Стефанос Циципас по-рано през седмицата, но не успя да се справи и с Алиасим, допускайки да бъде надигран в последователни сетове. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Спортсменско поведение за пример: Алиасим с жест към Сафиулин в Марсилия Диана Андреева
Теми:  
марсилия | роман сафиулин | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook