"Способен съм да го победя и ще се опитам да си отмъстя": Попирин се закани на Джокович

от в 20:33 на 30.08.2024
Калоян Соколов

Алексей Попирин се превърна в един от най-изненадващите шампиони в историята на надпреварите от "сериите" Мастърс, след като триумфира в Монреал, побеждавайки тенисисти от ранга на Григор Димитров, Хуберт Хуркач, Себастиан Корда и Андрей Рубльов. Австралиецът по това време беше номер 63 в света и можеше да се похвали само с един 1/4-финал на това ниво, но показва страхотен прогрес през настоящия сезон и неслучайно вече е част от топ 30 на света.

Тази вечер настоящият номер 28 ще има изключително тежката задача да премери сили с Новак Джокович за трети път в "мейджър" турнир от началото на сезона, като трябва да признаем, че Попирин затрудни максимално легендарния си съперник на Аустрелиън Оупън и Уимбълдън, но неизменно Джокович печелеше в 4 сета. Изглежда обаче австралиецът влиза със съвсем ново самочувствие в този двубой от третия кръг на US Open и вярва, че може да отстрани действащия шампион:

"Новак е изключително солиден. Той не ти дава даром абсолютно нищо. Не мисля, че има човек, на когото му харесва да играе срещу него. Същото важи и за мен. Това не са някакви големи новини. Същевременно обаче си давам шансове да го победя и знам, че съм способен на това. В момента играя най-добрия си тенис в кариерата и нямам търпение да се опитам да взема своето отмъщение за предходните ни две срещи, които изиграхме тази година.

Мисля, че бях равностоен в тези мачове, но ми липсваше малко увереност във важните моменти, докато сега тя е налице. Нямам какво да губя срещу Новак и ще съм на седмото небе, ако този път спечеля срещу него, докато определено няма да е краят на света, ако загубя, въпреки че вероятно в главата ми ще си казвам "О, по дяволите, не отново" - споделя Попирин пред сайта на ATP.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Способен съм да го победя и ще се опитам да си отмъстя": Попирин се закани на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | алексей попирин | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook