Сръбски лекар: Операцията може да не е била нужна; Джокович ще бъде готов още за Уимбълдън

от в 16:47 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Новак Джокович се сбогува по възможно най-неприятния начин с Откритото първенство на Франция. Световният номер едно скъса медиален менискус на дясното коляно и трябваше да се откаже преди 1/4-финалния си двубой срещу Каспър Рууд. Това се случи вследствие на падане на корта от страна на 24-кратния "мейджър" шампион по време на 1/8-финалната му битка срещу Франсиско Серундоло. Сърбинът от известно време е имал болки в тази област и този инцидент допълнително е влошил неговата травма, която той тогава игнорира и дори съумя да надиграе аржентинеца в 5-сетова драма, разчитайки на помощта на болкоуспокояващи.

Скенерът обаче разкри най-лошите възможни новини за "Джокера" и той се подложи на операция още на следващия ден (6-ти юни), като сърбинът ще трябва да се лиши от всякаква физическа активност през следващите 3 седмици, за да бъде пълноценно неговото възстановяване.

Това на практика означаваше, че Джокович се лишава със сигурност от възможността да се бори за спечелването на осми трофей от Уимбълдън, а олимпийската му мечта също изглежда под въпрос към този момент, но не на такова мнение е Горан Радич, който е един от най-големите специалисти по спортна медицина в Сърбия.

"Може би контузията на Новак не е изисквала оперативна намеса, но спортните лекари обикновено препоръчваме да се предприеме подобна стъпка, ако става въпрос за битка с времето, защото така рехабилитацията ще отнеме по-малко време. Всичко това работи в полза на Ноле и вярвам, че участието на Уимбълдън е в неговата глава. Джокович е най-успешният атлет и със сигурност е бил в ръцете на най-добрите специалисти, така че очаквам да се завърне много по-бързо от очакваното" - споделя Радич.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сръбски лекар: Операцията може да не е била нужна; Джокович ще бъде готов още за Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook