Сред топ 7 в света: Де Минор разгроми Корда и вдигна трофея в Хертогенбош без загубен сет!

от в 15:00 на 16.06.2024
Калоян Соколов

Алекс Де Минор е новият шампион на ATP 250 надпреварата в Хертогенбош. Топ поставеният не остави съмнение в своето превъзходство спрямо всички останали играчи през седмицата и надви Себастиан Корда във финала с рутинното 6:2 6:4 за точно час и половина игра. Де Минор не отпусна нито сет на своите съперници в хода на турнира, с което завоюва своята втора титла през сезона и общо 9-та в ATP Тура. По този начин австралиецът си гарантира изкачване под номер 7 в световната ранглиста от утре, а това ще бъде негово рекордно класиране в световната ранглиста и изглежда все по-възможно да видим "Демона" на финалите на 8-те най-добри в Торино през месец ноември.

Началото беше абсолютно равностойно и никой не съумяваше да се откъсне в резултата до 2:2. Изведнъж американецът започна да показва сериозни признаци на физическа неразположеност и се движеше много по-бавно от обикновено по корта, а световният номер 9 усети това и го вкарваше в безкрайни размени от дъното на корта, където Корда нямаше абсолютно никакъв шанс и в крайна сметка той спечели само още една точка на собствен сервис до края на сета, а Де Минор затвори частта със серия от 4 поредни гейма в своя полза.

Серията на фаворита продължи и във втория сет, където той веднага се откъсна напред с пробив, но седмият поставен нямаше намерение да се предава и възвърна паритета в резултата за 2:2. Събитията от предходната част обаче бяха напът да се повторят, тъй като по-високоранкираният играч взе аванс от 5:2 и дори разполагаше с мачбол в следващия гейм, само че американецът оцеля и дори осъществи рибрейк, давайки си шанс да сервира за изравняване на резултата.

За негово съжаление, то топ поставеният продължаваше да го омаломощава с продължителни размени от основната линия и скоро представителят на топ 10 отново имаше точка за спечелването на мача, след като пласира фамозен лоб, а впоследствие Корда най-после капитулира и купата заслужено отиде в ръцете на първата ракета на Австралия, който завоюва своята втора титла на трева в кариерата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сред топ 7 в света: Де Минор разгроми Корда и вдигна трофея в Хертогенбош без загубен сет! Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | Обзори | хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook