"Срещу Роджър е най-трудно" Григор сравни това да играеш с Федерер и Джокович на Уимбълдън

от в 15:27 на 05.07.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров вече е един от ветераните в Тура. Българинът в момента играе на своя 14-ти Уимбълдън и през вчерашния ден се изправи срещу Джунченг Шанг, с когото иронично има точно 14 години разлика. В крайна сметка бившият полуфиналист съумя да обърне тийнейджъра от 0:2 сета и продължи към третия кръг на турнира, а на последвалата пресконференция беше помолен да направи сравнение между това да играеш с Роджър Федерер и Новак Джокович, които са двамата най-успешни играчи в историята на надпреварата (8 срещу 7 титли в полза на Федерер).

"Всяка година тревата тук е различна. Чувствам, че Роджър е най-трудният съперник за мен на всички настилки. Той винаги играеше много бързо и успяваше да отнема от времето ми за реакция Спомням си, когато играх тук срещу него и това се случваше във всяка една точка (Григор губи с 0:3 сета на 1/8-финалите). Федерер те кара да се чувстваш много некомфортно на корта, принуждава те да правиш удари, които не трябва да играеш и биваш напълно изваден от собствената си игра. Когато това се случи, имаш проблеми срещу всеки играч, но особено срещу него.

Мачът срещу Новак беше един от онези мачове, които винаги ще помня. Говоря често за случилото се тогава, защото това е двубой, заради който често съм се питал: „Ами ако..?“. Имах няколко сетбола в четвъртия сет и можех да изравня за 2:2. Тогава и двамата с Новак играхме на много високо ниво и разликата беше много по-малко, ако направим сравнение със загубата ми срещу Федерер" - споделя световният номер 10.

Впоследствие Григор изказа своите лични предпочитания към швейцареца в спора за най-велик тенисист в историята и отговори на въпроса чий удар на свой съперник би искал да притежава в арсенала си, ако имаше подобна възможност:

"Винаги съм приемал Роджър по този начин, имайки предвид неговата игра. Той е пионер в нашия спорт. Новак обаче съумя да се превърне в най-великия по отношение на статистиката, като успя да го направи във вече последните етапи от кариерата си.

Бих предпочел форхенда на Роджър. Мисля, че този удар вероятно го е измъкнал от най-много проблеми през годините" - разкрива нашият топ тенисист.

Източник: Punto de Break

 

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Срещу Роджър е най-трудно" Григор сравни това да играеш с Федерер и Джокович на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | новак джокович | роджър федерер | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook