Сръбският президент: Австралия искаше да унижи Джокович, но го превърна в герой

от в 21:49 на 16.01.2022
Калоян Соколов

Тази сутрин официално приключи сагата около престоя на Новак Джокович в Австралия. Световният номер едно замина за Мелбърн, за да участва на предстоящия Аустрелиън Оупън, където можеше да спечели рекордна в историята 21-ва титла от Големия шлем. Съдбата обаче имаше други планове за сърбина, след като визата му беше окончателно анулирана от Федералния съд и той трябваше да бъде депортиран в родината си.

Скандалната ситуация пък придоби сериозен политически оттенък, тъй като немалка част от световните лидери коментираха казуса, а сред тях беше и Александър Вучич, на чието съдействие през цялото време можеше да разчита Джокович. Сръбският президент недвусмлисено показа колко разочарован се чувства от случилото се на неговия сънародик и коментира последнитие събития по следния начин:

"Австралия искаше да унижи Новак, настройвайки цялото си население срещу него. Те се подиграваха в рамките на цели десет дни с един от най-великите спортисти и го подложиха на огромно публично унижение. Това обаче доведе до обратен ефект, защото той ще се прибере с гордо вдигната глава обратно в Сърбия и се превърна в героична фигура за множество хора по света" - завърши Вучич.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сръбският президент: Австралия искаше да унижи Джокович, но го превърна в герой Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър вучич | интервюта | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook