Стабилен Иснър е на полуфинал в Делрей Бийч! Евънс и Албот също с победи

от в 03:33 на 23.02.2019
В
Турнирът от сериите АТР 250 в Делрей Бийч ще си има представител на домакините на полуфиналите, а това е именно Джон Иснър, надделял над Адриан Манарино със 7:6(2) 6:4.

В първата част брейкове нямаше, макар че Иснър трябваше да си спасява кожата в критичен гейм при 3:3, когато бе изправен пред три, макар и не поредни, брейкбола.



Така логично се стигна до дълъг гейм, в който американецът тотално доминираше и макар че след първите четири точки резултатът сочеше 2:2, гигантът взе последвалите пет, а с това - и сета.

Във втората част Манарино изостана в първите си два сервис гейма с 30:40, но успя да ги обърне в своя полза. 

Все пак при 2:2 при третия път ,,стомната се счупи" и Иснър реализира първия пробив в мача.

До края на срещата Джон изгуби само точка на начален удар, взимайки останалите си подавания абсолютно безкомрпомисно, с което високият американец комфортно и затвори мача в своя полза.

 

Дан Евънс също се класира на полуфиналите на турнира, побеждавайки Андреас Сепи в два сета след 6:4 6:4. Британецът отново впечатли с представянето си, като и в този си мач показа характерната за него техничност и вариативност в играта, които му донесоха толкова много успехи.

Евънс, явно набрал инерция от първите си две победи, започна двубоя внушително, прегазвайки опонента си в първите четири гейма за 4:0.

Тогава Сепи успя да се разпише, а скоро, когато британецът сервираше за сета при 5:2, Андреас успя да върне единия пробив, като впоследствие и накара Дан да преповтори упражнението.

Този път обаче техничният бирмингамец не се поколеба и след ново рутинно подаване поведе в сетовете. 

Втората част започна с тежък сервис гейм на Евънс, който отрази точка за пробив, а при следващия гейм реализира и изключително ценен пробив.

Сервирайки за 4:2, 148-мият в света отново изпита затруднения на начален удар, пак давайки точка за пробив на опонента си, но и този път британецът не инкасира брейк.

Италианецът се бореше и печелеше сервис геймовете си лесно в тези моменти, но пробивът, който той инкасира в началото на сета, се оказа невъзможен за връщане, а след две поредни безметежни подавания на Евънс бирмингамецът се класира на полуфинал, където ще се изправи именно срещу Джон Иснър.

 

Най-драматичният мач за деня, който завърши с тайбрек в решаващата част, направиха Раду Албот и Стийв Джонсън. Молдовецът все пак в крайна сметка надделя след обрат в двубоя и 1:6 6:3 7:6(5).

В първия сет четвъртият поставен изцяло доминираше събитията на корта и поведе набързо с 5:0, минавайки спринтьорски през всичките геймове.

Молдовецът все пак спечели гейма на честта, но Джонсън не бе склонен да даде нещо повече на опонента си в този сет, който бе спечелен от американеца с 6:1 след само 23 минути игра.

Във втората част Стийв се възползва от инерцията в играта си и реализира ранен пробив, като скоро поведе и с 3:1 гейма.

В тези моменти всичко изглеждаше обречено за молдовеца, който обаче с огромна доза упоритост и непримиримост успя да спечели цели пет поредни гейма, с което сетовете бяха изравнени.

В третата част нямаше никакви пробиви, като двамата трябваше да изиграят тайбрек, който да определи крайния победител в този така оспорван двубой.



В него пръв Албот поведе с минипробив, който обаче скоро бе загубен, а в останалите точки двамата бяха повече от категорични на начален удар.

След уверена изява на мрежата при 5:5 Раду достигна до мачбол, при който представителят на домакините не успя да вкара първия си сервис. Съответно последва разиграване, в което молдовецът игра изключително умело и пласираше ударите си на бекхенда на Джонсън, като същевременно игра и с голяма амплитуда, стараейки се да вкара всяка топка в корта.



Тази тактика се оказа печеливша, тъй като американецът загуби търпение и накрая реши да натисне спусъка от форхенд, целейки се по правата, но този път мощният дланен удар на Стийв не намери очертанията на корта, като след тази грешка на опонента си, Албот се класира на полуфиналите на надпреварата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стабилен Иснър е на полуфинал в Делрей Бийч! Евънс и Албот също с победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook