Стан Смит: Харесва ми да гледам Федерер, напомня ми за тениса от моето време

от в 09:37 на 24.04.2019
Калоян Пламенов

Бившата тенис звезда Стан Смит си припомня неговата ера когато гледа Роджър Федерер. Той е на мнение, че Маестрото играе като него и някои други тенис асове от преди няколко десетилетия и не крие, че това му харесва.

"Стиловете на играчите са все по-сходни. Но Джокович прави много промени в играта си. Федерер от своя страна излиза на мрежата повече от останалите", коментира американска тенис легенда пред списанието GQ.

"Не всички обаче са толкова уверени като Роджър да излизат напред, тъй като нямат това самочувствие. За това те предпочитат да играят повече от основната линия. Хубавото е, че се виждат играчи, които се открояват и които се опитват да играят различен тенис".

"Обичам да гледам някои тенисисти повече от други. Федерер например. Той играе същия тенис като от моите дни. Прави всичко с една ръка, излиза на мрежата, а освен това е изключително атрактивен. Елегантен тенисист е". 

"Гаске също има бекхенд с една ръка и играе страхотно на моменти. Честно казано се чудя защо французите не са успечели да спечелят титла от "Шлема" вече над 30 години при положение, че разполагат с повече таланти от нас американците".

"Погледнете например един Беноа Пер, той е просто невероятен талант. Жюлиен Бенето беше много добър. Харесва ми и Пиер Юге-Ербер, но явно има някакъв проблем щом не могат да прескочат по-предните етапи на турнири от "Шлема".

"Един тенисист трябва да бъде много силен психически, ако иска да постигне големи неща в тениса и да спечели най-големите турнири". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стан Смит: Харесва ми да гледам Федерер, напомня ми за тениса от моето време Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | стан смит | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook