Стан Вавринка надделя над Харисън след тайбрек във втория сет

от в 06:29 на 26.02.2019
В
Стан Вавринка надделя над Райън Харисън в равностоен сблъсък след 6:4 7:6(6) за 1 час и 33 минути

Срещата започна по-добре за Стан Вавринка, кой не само че успя да пробие за 1:0, а дори затвърди реализирания брейк, след чудесна игра от основната линия и доста добра употреба на подсечения си сервис.

Райън откри сметката си за 2:1, ала това стана след като американецът спаси нов брейкбол.Последваха няколко сравнително лесни гейма за двамата, а първия изпитал някакви трудности беше играещият мощно от основната линия швейцарец при 3:2, но до изненади не се стигна и Харисън продължи да играе с пробив пасив, а в тенисът на Вавринка имаше повече мощ, както и добър тактически подбор на ударите,след като често изграждаше атаки, завършващи с воле, или с красивия си бекхенд успяваше да реализира печеливши удари.

При 5:3 американецът успя да вземе подаването си на нула и така след почивката вече трябваше да направи пробив, ако искаше да се задържи в сета, но това се оказа твърде сложна задача за него и въпреки че водеше 0:30, Стан не му остави каквито и да е шансове и след силова игра от основната линия и добро воле - Вавринка изравни, а след като  на два пъти съперникът му не върна сервиса, след ас по правата, Стан успя да прати сета в своя полза.Втората част започна аналогично и след неуспешна комбинация сервис-воле на Харисън, където той бе разминат от Стан с красив бекхенд, швейцарецът отново проби в откриващия гейм и така си осигури аванс от 1:0.

Последваха няколко лесни гейма за двамата, като сервисът беше едно от основните оръжия на всеки и докато шевйцарецът си служеше добре със сечените подавания, Райън залагаше на мощните сервиси по правата.

При 3:2 Вавринка изигра изключителен гейм, където по страхотен начин използваше контрапиета, особено от форхенд, за да може да поведе с 4:2, а на това Харисън отговори с нов безпроблемен гейм.

Изненадата дойде в последвалия гейм, защото американецът стигна до брейкпоинт след хубав ретур за 30:30 и нелепа грешка на Вавринка от смач при която швейцарецът изпрати с рамката топката в публиката.На самата точка за пробив Стан сбърка лесно воле и така изпусна аванса си, а Райън дори успя за пръв път да поведе в мача, взимайки своето подаване за 5:4, а кризата при Вавринка се задълбочаваше.

Все пак след ас и отново служейки си с контрапиета, швейцарецът взе своя гейм на нула и така изравни за 5:5, а без изненади двамата успяха да стигнат до тайбрек.

В дългия гейм Вавринка започна по-добре, след като реализира ранен минибрейк за 1:0 с красив бекхенд, който размина Харисън на мрежата, но непредизвикана при второто му подаване отне  аванса, който имаше, а след втори ас на съперника си Стан вече беше изоставащ в дългия гейм с 3:2, но вземайки  и двете си подавания, той все пак отново беше напред.

В отговор на това обаче получи два мощни сервиса, които не успя да върне.

До нови минибрейкове в следващите разигравания не се стигна, а при 5:5 американецът допусна грешка и така Вавринка имаше мачбол.

Тук последва  истинска драма, защото Стан изгради перфектна атака и хвана края на линията, но топката беше отсъдена в аут, а тя всъщност закачаше и това направи бесен швейцареца, защото Харисън трудно щеше да върне топката, а сега точката отново трябваше да бъде изиграна.При преиграването пък Стан прати топката в аут и така двамата размениха полетата за втори път в тайбрека.

При 6:6 обаче американецът допусна непредизвикана грешка след като не намери топката чисто, а така малко по-късно, Вавринка вече празнуваше победата.

В следващия кръг Стан ще срещне друг американец - Стив Джонсън. Двамата са играли 3 пъти до сега, а всеки има по една победа на червено,  докато Стан е триумфирал в единствената им такава на твърди кортове, изиграна на "Australian Open".

https://twitter.com/TennisTV/status/1100251598377369601?s=19

 

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Стан Вавринка надделя над Харисън след тайбрек във втория сет В

Коментари

Следвайте ни в Facebook