Стан Вавринка с двусетова победа над Нишикори

от в 18:50 на 09.05.2019
В
Стан Вавринка продължава силното си представяне на турнира в Мадрид. В трети пореден мач швейцарецът не позволи да загуби сет и след 6:3 7:6 (3) надделя над японеца Кей Нишикори за едва 1 час и 15 минути игра.

През първата част Стан беше повече от убедителен на начален удар, като загуби едва 3 точки на сервис за цялата част. От другата страна на корта Нишикори също беше стабилен, но това стана едва след откриващия му гейм. Именно този втори гейм обаче се оказа и разковничето, защото там след форхенд в мрежата и бекхенд в аут, японецът допусна решаващия брейк. В игрови план, рядко се стигаше до дълги разигравания, а дори там доминацията принадлежеше на сервиращия, като по този начин сета приключи едва за 26 минути.



Вторият сет започна абсолютно аналогично, следвайки тенденцията от първия сет, като това се запази до 4:4, с изключение на второто подаване на Стан, където швейцареца след силен сервис по правата неутрализира първия и оказал се единствен брейкбол пред Кей. В деветия гейм видимо се решаваше и съдбата на сета, защото Вавринка след бекхенд в мрежата на Нишикори се добра до първи брейкбол, но лош удар неговата лява страна му отне възможността да сервира за сета. Въпреки че след двойна на Кей, швейцаръцът имаше нов шанс за пробив, той пропиля повече от добра възможност за атака и бе разминат на мрежата, за да може в крайна сметка да загуби и гейма след пореден неубдеителен бекхенд.



Така в крайна сметка се стигна и закономерно до тайбрек, а той започна повече от кошмарно за японеца, който освен че беше пробит след страхотен форхенд по правата на Стан, след немислима грешка от смач, излетял метри аут, Нишикори изостана с 3:0. Почивката в дългия гейм дойде при 4:2, а веднага след нея Кей върна минипробива си пасив след уникален бекхенд по правата. Това обаче беше и последната точка отишла в сметката на японеца, а губейки цели три след това той предаде и мача след 7:4.

https://twitter.com/TennisTV/status/1126515118697615361?s=19

В следващия кръг Вавринка ще се изправи срещу един измежду Рафаел Надал и Франсис Тиафо. Ако "Кралят на клея" запише победа довечера, то утре ще станем и свидетели на повторение на финала от 2013 именно тук в испанската столица.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стан Вавринка с двусетова победа над Нишикори В

Коментари





Следвайте ни в Facebook