Стана ясно четвъртото име в Световния отбор за тазгодишния тенис спектакъл на Laver Cup

от в 12:42 на 25.06.2024
Калоян Соколов

Бен Шелтън (световен номер 14) е новото попълнение в отбора на Света за Laver Cup. Демонстаривната отборна надпревара ще се проведе през тази година в берлинската зала "Uber Arena". Досега селекцията на Европа има 4 победи в 6-те издания на състезанието, но момчетата на Джон Макенроу надвиха тези на Бьорн Борг през последните две години.

Любопитното е, чв двамата легендарни капитани за последно ще изпълнят своите задължения, след което ще бъдат заменени от Яник Ноа (Европа) и Андре Агаси (Свят), които ще бъдат представени по време на турнира, а Роджър Федерер (основател на формата) също ще присъства в германската столица.

Досега организаторите бяха обявили имената на четирима състезатели от тима на Европа - Александър Зверев, Рафаел Надал, Даниил Медведев и Карлос Алкарас, а от днес вече и Световната селекция разполага с точно толкова тенисисти, след като 1/2-финалистът от US Open и шампион от Токио се присъединява ( това ще е второ негово участие) към вече обявените Томи Пол, Тейлър Фриц и Алекс Де Минор.

Надпреварата ще се проведе между 20 и 22 септември, а тепърва ще стават ясни имената на останалите четирима тенисисти, които ще се включат в тазгодишното шоу.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Стана ясно четвъртото име в Световния отбор за тазгодишния тенис спектакъл на Laver Cup Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | бен шелтън

Коментари





Следвайте ни в Facebook