Станаха ясни българските представители в турнир на Горан Иванишевич

от в 18:34 на 21.03.2016
Tennis.bg

Завърши квалификационният турнир Дубровник DUD BOW до 11 години, който се проведе на кортовете на тенис клуб "Локо 98" в Пловдив.

При юношите първият поставен Адриано Дженев (Димитровград) се наложи в много оспорван финал с 5-3, 2-4, 11-9 над Димитър Пенчев от тенис клуб "Кристи Дряново".

Поставената под №12 в схемата при девойките Анастасия-Александра Николова (Дряново) победи във финалния двубой Ева Бусаад (Августа Траяна) с 4:1, 4:1 и по този начин си гарантира първото място.

Класиралите се на първите две места при момчетата и момичета ще получат правото да представляват България на международния турнир в Дубровник "DUD BOWL" до 11 години. Тенисистите ни ще бъдат придружавани и от треньор.

DUD BOWL е един от най-престижните тенис турнири за подрастващи като в изданието пред 2015 година са взели участие над 120 деца. Състезанието се провежда под патронажа на известния хърватски тенисист Горан Иванишевич, бивш шампион от Уимбълдън, и се играе в групи.

По този начин на всеки участник са гарантирани минимум три мача, което е и основната цел на проявата, а именно децата да получат шанс за повече игра. Шампионите от DUD BOWL печелят едногодишен договор за екипировка от Wilson, както и безплатно участие в двуседмичния тенис лагер, провеждан от самия Горан Иванишевич.

Състезанието Дубровник DUD BOWL 2016 ще се проведе от 27-и юни до 2-и юли.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Станаха ясни българските представители в турнир на Горан Иванишевич Tennis.bg
Теми:  
адриано дженев | анастасия-александра николова | горан иванишевич | тенис таланти

Коментари





Следвайте ни в Facebook