Станаха ясни датите за някои от най-важните предстоящи турнири в ATP Тура

от в 17:04 на 02.07.2021
Диана Андреева

Пандемията от COVID-19 е обвзела света вече повече от една година, а освен върху ежедневшето на хората, тя оказва влияние и върху календара в мъжкия тенис. По-рано днес ATP обяви допълнителна актуализация на графика си за 2021 г., която е изцяло съобразена със ситуацията по света.

Положителнота новина за тенис почитателите е, че бяха обявени датите на Индиън Уелс 2021. BNP Paribas Open бе първият турнир от Тура, отменен заради световната пандемия през 2020, а ситуацията и през този сезон не позволи на събитието да се състои по график. Но организаторите ще приемат състезателите в седмицата между 10 и 17 октомври, като надпреварата ще бъде разположена между азиатското и европейското турне.

Rolex Shanghai Masters обаче още е под въпрос. ATP Masters 1000 събитието е планирано да се проведе между 4 и 10 октомври, но дали ще успее да бъди поместен в календара и ще си състои ли изобщо все още не е ясно. Неприятната новина е, че турнирите от серията ATP 500 в Пекин и Токио за пореден път няма да се състоят, заради разпространението на вируса в страните и строгите мерки.

ATP продължава да следи въздействието на COVID-19 и е готов да направи нужните промени, за да осигури сигурност на състезателите, техните екипи и зрителите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Станаха ясни датите за някои от най-важните предстоящи турнири в ATP Тура Диана Андреева
Теми:  
atp | тенис календар 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook