Стар познайник очаква Григор Димитров в следващата фаза на надпреварата!

от в 16:47 на 10.02.2021
Тея Кръстева

Испанският тенисист Пабло Кареньо Буста победи чеха Иржи Весели в 4-сетова драма с 6:3 7:6(3) 2:6 6:4. В следващия кръг на Australian Open Буста ще срещне Григор Димитров, който отстрани Алекс Болт със 7:6(1) 6:1 6:2. Испанецът и българинът са се изправяли общо 6 пъти, като и двамата си поделят по 3 победи.

В първия сет един единствен брейк се оказа решаващ. Буста успя да пробие 3-тото подаване на своя противник и така поведе в резултата с 4:2. До края на частта и двамата тенисисти спечелиха своите сервис геймове и по този начин се оформи крайното 6:3.

Вторият сет бе абсолютно равностоен и изходът от него се наложи да се решава в тайбрек. В решаващата част Буста поведе с мини пробив и резултат 3:0. Испанецът успя да запише още един брейк за 6:2 и така затвори сета в своя полза със 7:6(3).

Третата част се оказа по-голяма трудност за Пабло Кареньо. Весели проби още първото подаване на своя опонент, а испанецът не успя да се добере до нито една възможност за пробив в целия сет. Чехът реализира още един пробив за 5:2 и закономерно спечели частта с 2:6.

Четвъртият сет на срещата вървеше абсолютно равностойно и публиката стана свидетел на интересни разигравания. Завръзката на мача дойде при резултат 5:4 в полза на Пабло Кареньо Буста и сервис гейм на Весели. Точно когато се очакваше чехът да бъде най-спокоен, той допусна брейк на 0 и по този начин испанецът спечели двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стар познайник очаква Григор Димитров в следващата фаза на надпреварата! Тея Кръстева
Теми:  
пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook