Стара вражда на нов глас: Томич предизвика Кирьос на боксов мач за 1 милион долара

от в 11:01 на 30.05.2022
Мирела Николова

Ник Кирьос и Бърнард Томич никога не са опитвали да прикрият обтегнатите отношения помежду си и неведнъж социалните мрежи са ставали сцена на техните вербални конфликти. През миналата година Томич заяви категорично, че е по-добрият тенисист измежду двамата, в отговор на което Кирьос припомни, че има значително повече професионални трофеи, като също така може да се похвали с победи над Големите трима за разлика от своя сънародник. 

В сряда враждата им отново бе подновена, след като Томич за пореден път засвидетелства самочувствие на база на резултати отпреди над 10 години, казвайки следното: "Кирьос знае, че не може да промени историята и не е в състояние да подобри рекордите, които поставих, когато бях на 16, 17, 18, 19 години, когато бях най-младият четвъртфиналист на Уимбълдън след Борис Бекер. Ето защо винаги, когато някой спомене името ми пред него, то му влиза под кожата".

Последва ответен удар от страна на Ник, който публикува снимка с последните резултати на сънародника си, който в момента се намира на 418-а позиция и се изявява главно на Чаланджър и Фучърс турнири. 

"Бърнард, не знаех, че ситуацията е толкова зле. Свържи се с мен, ако се нуждаеш от помощ, за да си припомниш как се играе. Нека не забравяме времето, когато нямаше пари и се налагаше аз да ти плащам полетите от Шанхай. Ти си най-мразеният спортист в Австралия и никой не може да ти отнеме това", контрира канберецът.

Впоследствие Томич продължи с провокациите към своя сънародник, предлагайки му да се срещнат на боксовия ринг, за да разрешат спора си:

"Готов съм да те победя още веднъж. Винаги доминирам, когато играем един среущ друг, и ти го знаеш. Казваш, че си добър в баскетбола - ще те победя и там. Същото важи и за тениса, при това ще играем на трева, така че не си търси извинения. Всъщност знаеш ли какво? Нека разрешим това в боксов мач. Аз ще дам 1 милион долара, ти ще дадеш също толкова и ще се състезаваме за тях. Нека публиката веднъж завинаги види кой е по-добрият."

Кирьос и този път не остана длъжен на сънародника си, отговаряйки му с видео, където отхвърля предложението на Томич и му заявява, че в момента е твърде зает с подготовката си за големи турнири, за да се занимава с подобни дейности:

"Братле, аз все още съм част от Тура. Имам работа за вършене - в момента се подготвям за сезона на трева, за Уимбълдън, а впоследствие за турнирите в Северна Америка и US Open. Разбирам, че в момента си на ниво Чаланджър и Фючърс, но ако искаш да ме победиш, ще трябва да се върнеш сред елита на спорта. Аз продължавам да побеждавам най-добрите в тениса. Тук съм, никъде не бягам, ще те чакам. Ако ти все още можеш да играеш тенис на прилично ниво, имаш възможност да го докажеш. Не е нужно да използваш името ми в медиите, за да накараш хората отново да се интересуват от теб за известно време."

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Стара вражда на нов глас: Томич предизвика Кирьос на боксов мач за 1 милион долара Мирела Николова
Теми:  
atp | бърнард томич | любопитно | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook