Статистика: Какво сочат числата преди днешното зрелище между Надал и Джокович?

от в 10:09 на 11.06.2021
Мирела Николова

Рафаел Надал и Новак Джокович са двамата фаворити за спечелването на трофея в Париж и през тази година, но жребият ги постави в една половина на схемата, като така отреди те да се изправят един срещу друг още в полуфиналната фаза. Със своите цели 57 изиграни сблъсъка помежду си Рафа и Ноле оформят най-голямото съперничество в историята на тениса, като всеки един от тях е изпълнен с драма и първокласен тенис, така че съвсем спокойно можем да кажем, че днес ще наблюдаваме финал преди финала. 

Разбира се, числата са нищо пред величието на тези двама титани на съвременния мъжки тенис и надали статистиката ще бъде решаващата за изхода на двубоя, но нека все пак разгледаме показателите на двамата в хода на тазгодишния Ролан Гарос.

Джокович има предимство в повечето показатели, като най-отчетливо е то при съотношението асове/двойни грешки, както и при уинъри/непредизвикани грешки. Голяма разлика в полза на световния №1 се наблюдава и при точките за пробив, където сърбинът значително превъзхожда днешния си опонент. От своя страна пък, макар и с малко, Матадора има по-добра успеваемост на първи сервис, на ретур и в точките, разиграни в близост до мрежата. Най-голямото предимство според статистиката Надал има при прекараното време на корта, тъй като му се е наложило да играе два сета по-малко от Новак по пътя си към полуфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Статистика: Какво сочат числата преди днешното зрелище между Надал и Джокович? Мирела Николова
Теми:  
новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook