Стават ясни финалистите в Синсинати: Суперсблъсъците Синер - Зверев и Швьонтек - Сабаленка

от в 08:27 на 18.08.2024
Елеонора Александрова

Вчера станаха ясни кои четирима играчи ще се борят за място на финала в Синсинати, както при мъжете, така и при жените, а още днес ще се състоят полуфиналните двубои.

Яник Синер и Александър Зверев изоставаха със сет в четвъртфиналните си двубои, но показаха силен характер в най-критичните моменти и обърнаха техните мачове в своя полза. Макар и световният номер 1 да влиза в мача като фаворит според букмейкърите , то германецът е този, който води с 4:1 в срещите им, а е любопитно да се спомене, че Саша е спечелил и последните четири срещи помежду им.

Франсис Тиафо и Холгер Руне се намираха в сериозна тенис криза, но Синсинати се оказа тяхното щастливо място, като двамата големи таланти ще се срещнат помежду им за първи път досега.

Предстои ни и 12-ти епизод от най-голямото съперничество в женския тенис през последните години - Ига Швьонтек срещу Арина Сабаленка. Макар и полякинята да е спечелила 8 от предишните 11 мача, то техните двубои почти винаги са интригуващи и висококачествени, а Сабаленка има предимство в битките им на твърди кортове.

Паула Бадоса срещу Джесика Пегула е другият полуфинал при дамите. Испанката спечели титлата във Вашингтон преди две седмици, но световната номер 6 пък триумфира в Торонто и ще се опита да запише своята трета победа срещу бившата номер 2 в третата среща помежду им.

Програмата за Ден 8 на турнира в Синсинати (начало: 18:00)

1. Ига Швьонтек - Арина Сабаленка

2. Джесика Пегула - Паула Бадоса

3. Яник Синер - Александър Зверев (не преди 22:00)

4. Франсис Тиафо - Холгер Руне (не преди 01:00)


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Стават ясни финалистите в Синсинати: Суперсблъсъците Синер - Зверев и Швьонтек - Сабаленка Елеонора Александрова
Теми:  
atp | wta | александър зверев | Арина Сабаленка | ига швьонтек | програма | синсинати | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook