Стефан Цветков: Горан е подготвил изненади, целта е да популяризираме тениса

от в 23:47 на 18.01.2019
Илиян Илиев

Председателят на Българска федерация по тенис Стефан Цветков коментира очакванията си за тенис турнира Sofia Open, както и пристигането на знаменития треньор и чичо на Рафаел Надал - Тони Надал.

"Радвам се, че откликнаха приятели и големи имена в тениса. Ние сме едно голямо тенис семейство и работим за консолидиране по най-добрия начин в спорта. Тези хора милеят за тениса. Това, което правим и като ръководство, а и с хората, които ни помагат, е за популяризация на нашата столица и на България. Знаем каква е конкуренцията не само в спорта, но и в икономиката, в бизнеса…

"От нас зависи как ще се развиваме. Колкото повече деца и любители на спорта привлечем, колкото по-успешен е турнирът, толкова по-голяма е печалбата за всички - а именно нови деца по клубовете, нови потенциални спонсори за Мико, за Адриан, за федерацията. Това е кръг от свързани неща, които целенасочено правим, и мисля, че сме все по-близо до една солидна база и ще очакваме резултати", коментира Цветков.

"И Тони Надал, и Горан Джокович са не просто посланици на Sofia Open, това са хора от тенис семейството, които имат мисия. Те се радват и искат да популяризират спорта. Тези хора са като мисионери и помагат. А ние на местно ниво трябва да създадем условията да се развива спортът и надявам се да успеем, за да има и инвестиции в спорта. Благодарен съм на всички, които ни подкрепиха в това предизвикателство. Екипът е силен не само като индивидуалности в своите области, но и като екип. Каквото зависи от него е направено, сега е ред на феновете. А изненадите, които Горан е подготвил ще следват своя възходящ ред в следващите две седмици ”, каза още шефът на родната тенис федерация.

Играй и спечели билети за Sofia Open с Tennis.bg


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Стефан Цветков: Горан е подготвил изненади, целта е да популяризираме тениса Илиян Илиев
Теми:  
sofia open | горан джокович | стефан цветков | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в софия | тони надал

Коментари
Следвайте ни в Facebook