Стефанос Циципас надделя над Стаховски след 6:4 6:3 и чака Симон или Гофен

от в 21:40 на 22.02.2019
В
Стефанос Циципас продължава с победите си в Марсилия. Днес талантливият грък надделя над украинеца Сергей Стаховски, който се класира за турнира като щастлив губещ, за малко повече от 1 час след 6:4 6:3.

Първата част беше доста равностойна, а двамата сравнително рядко стигаха до каквито и да е точки на противниковото подаване. До 5:4 трудно можеше да се каже кой от двамата е 12ти и кой 141ви, но със сигурност красиви отигравания не липсваха, а сериса беше едно от основните оръжия и за двамата. Все пак гърка показа таланта си и след като превключи на съвсем друга приставка и заигра по превъзходен начин, Циципас точно навреме натисна съперника си, за да може да затвори и сета в своя полза, след като през цялото време преди това не показваше особено надмощие.

Ярък момент от сета беше на сервис на Стефанос, когато той удари без да иска подаващо топките момче, а Стаховски отиде да му помогне:

https://twitter.com/TennisTV/status/1099012432620634118?s=19

Въпреки лека неточност на воле и двойна грешка, Циципас отвори своята сметка във втория сет след гейм на 30, а след няколко непредизвикани грешки на Серхий и хубава точка, където Циципас показа разнообразието в играта си, той проби за 2:0. Авансът му дори нарасна, след като по повече от категоричен начин затвори и своя гейм.

А страхотен ретур и може би едно от най-красивите волета, които наблюдавахме досега на турнира в Марсилия, Стефанос поведи и с 0:30.

https://twitter.com/TennisTV/status/1099021658822766592?s=19

Все пак Стаховски стигна до 30:30, но умопомрачителен минаващ по правата доведе до нов брейпоинт пред Стефанос. Сергей го отрази, а той стори това и още веднъж в гейма, благодарение на сервиса си. Именно началният удар спаси и украинеца от пробив и му позвили да отвори сметката си за този сет. В отговор обаче Циципас записа гейм на нула, а това стори и противника му. Тази тенденция се запази и в следващите три гейма, а играчите рядко стигаха до каквито и да е по-дълги разигравания, а когато се стигаше до такива обикновено имаше предизвикани грешки на Стаховски. Така се стигна и до 5:3 и сервис на младия грък. Там сервисът отново беше важен фактор, а стабилна игра от основната линия и грешка на съперника му позволиха на Циципас да стигне и до полуфиналите след чиста победа.

В следващия кръг Стефанос ще срещне един от Давид Гофен и Жил Симон. Досега той не е играл с французина, а резултата между него и белгиеца е 2:2.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стефанос Циципас надделя над Стаховски след 6:4 6:3 и чака Симон или Гофен В

Коментари





Следвайте ни в Facebook