Стефанос Циципас: Следващата ми цел е да съм №1

от в 10:34 на 17.08.2021
Георги Евстатиев

Стефанос Циципас се чувства страхотно след достигането до третото място в световната ранглиста. Миналата седмица гъркът се класира за полуфиналите в Торонто и сега се е прицелил към още по-добро представяне на Мастърса в Синсинати. 23-годишният Циципас се справя отлично тази година, като е записал най-много победи през сезона от всички играчи - 45. Той обаче не се задоволява с постигнатото до момента, ще се стреми да надгражда играта си и да се задържи сред най-добрите.

„Да бъдеш №3 в света е нещо много важно. Не преживяваш много вълнуващи моменти като този. Когато видях обновената ранглиста, изпитах невероятно чувство. Добавя някаква стойност за теб, осмисля усилията, които си положил, за да бъдеш там. Това ме кара да се трудя още повече, да гоня  още по-добро представяне на турнирите.

Моята първоначална цел беше да бъда сред първите трима в света, а сега ще се стремя да остана там. За мен ранкингът наистина е много важен. Мисля, че следващата стъпка трябва да бъде първото място, до което се надявам, че ще стигна някой ден“, сподели Циципас.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Стефанос Циципас: Следващата ми цел е да съм №1 Георги Евстатиев
Теми:  
стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook