Стимулът на Алкарас за US Open: Да повтори постижение на Федерер от 2008-а и да влезе в историята

от в 16:46 на 04.09.2023
Мирела Николова

Карлос Алкарас вече задмина не един и два рекорда на Голямата тройка от ранните им години, а през вчерашния ден испанецът заяви, че се е прицелил в още едно постижение на Роджър Федерер, което никой друг тенисист не е успявал да повтори от 2008 година насам.

Всъщност Маестрото е бил последният играч, успявал да защити трофея си на US Open, триумфирайки в Ню Йорк в две последователни години (2007-а и 2008-а). През този сезон Карлитос има шанс да постигне същото, в случай че съумее да завоюва титлата на Flushing Meadows за втора поредна година.

"Федерер е бил последният, който е постигал това?", реагира световният №1, когато беше информиран за тази статистика по време на своята пресконференция. "Значи това ще бъде моята мотивация от този момент нататък. Би било наистина невероятно да споделям едно и също постижение с легенда като него. Ще се опитам да го направя. Това е един допълнителен положителен стимул за мен.

Разбира се, опитвам се да гледам ден за ден и мач за мач. Защитата на титлата тук е моята цел. Знам, че никой друг състезател не е успявал да го постигне от 2008-а насам, така че бих бил изключително щастлив, ако успея да запиша името си в историята до това на Роджър Федерер. Това вече е моята цел и нещото, което търся", допълни още 20-годишният испанец.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стимулът на Алкарас за US Open: Да повтори постижение на Федерер от 2008-а и да влезе в историята Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | интервю | карлос алкарас | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook