Стив Джонсън надделя над Пабло Лоренци с 7:5 7:5 и чака Киргьос или Албот

от в 22:19 на 21.02.2019
В
Откриващият мач на турнира във Флорида завърши за точно 2 часа, а Стив Джонсън надделя над Пабло Лоренци с 7:5 7:5.

Първият сет започна доста оспорвано, а Джонсън беше на косъм от това да бъде пробит още в своето второ подаване. Американецът спаси два брейбола, а освен това мина и през пет дюса преди да затвори гейма в своя полза. Това беше и единствената сложна ситуация в гейм на Стив до края на сета, докато Пабло по пътя си до 5:5 в два гейма спасяваше точки за брейк. За съжаление на италианеца обаче след 10тия гейм той взе едва една точка, а това и му коства и първия сет. Интересното в показателите на двамата беше, че докато Джонсън имаше уникалните 90% взети точки на първи сервис и 5 аса, докато съперника му беше с висок брой на взетите точки на втори сервис.

Втората част се разви доста по еднообразно, а възможности за брейкове липсваха до 8мото подаване в сета. Там на сервис беше италианеца, а именно той бе и човека, който единствен допусна пробив за сета, но не в този гейм. Тук той премина през цели 5 дюса и чак при своята 4та възможност успя да се събере и да приключи с този тежък гейм. Брейкът дойде в 12тия гейм на мача и този път нямаше много мъка, защото тук Стив проби още от първата се разкрала възможност пред него, а така и затвори срещата.

Така с тази си победа Стив Джонсън си гарантира място на 1/4финалите, където ще се изправи срещу победителя от следващия мач в програмата на корта във Флорида между Ник Киргьос и Раду Албот.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стив Джонсън надделя над Пабло Лоренци с 7:5 7:5 и чака Киргьос или Албот В

Коментари





Следвайте ни в Facebook