Стокхолм: Беретини елиминира с огромна лекота първия поставен по пътя на Григор Димитров

от в 12:37 на 15.10.2024
Калоян Соколов

Матео Беретини отстрани първия поставен тенисист по пътя на Григор Димитров в Стокхолм, но това трудно може да бъде определено като добра новина. Бившият финалист на Уимбълдън мина рутинно през своя сънародник Лусиано Дардери, който беше под номер 8 в основната схема и можеше евентуално да се срещне с първата ни ракета в 1/4-финалите на състезанието.

Интересното е, че Дардери нямаше нито една победа в кариерата си на закрити твърди кортове и това засега ще остане така, а бившият номер 6 се наложи с крайното 6:4 6:3, за да нанесе седмо поредно поражение на Дардери, който е спечелил едва един от 11-те си последни двубои.

Беретини спечели 89 процента от точките си на първо подаване и осъществи 3 пробива в хода на срещата, която спечели за точно 1 час и 15 минути игрово време.

Така 10-кратният ATP шампион (2 от тези титли са през този сезон) си осигури двубой с талантливия Доминик Щрикер, а евентуален триумф над младия швейцарец би означавала, че можем да станем свидетели на сблъсък между Беретини и Димитров в 1/4-финалите, ако първата ни ракета се справи в първия си мач с един измежду Куентен Алис и Сумит Нагал, които ще премерят сили през утрешния ден.

Досега Григор и италианеца са си разменили по една победа в съперничеството си, като успехът на непоставения играч е постигнат именно на закрити твърди кортове (Виена 2019-та).


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Стокхолм: Беретини елиминира с огромна лекота първия поставен по пътя на Григор Димитров Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | матео беретини | Обзори | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook