Стокхолм: Григор срещу непознат съперник; финалист от Уимбълдън дебне на 1/4-финал (жребий)

от в 22:45 на 12.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров продължава своята борба за класиране на ATP финалите в Торино, а следващата тенис спирка на българина е ATP 250 надпреварата на закрити кортове в Стокхолм (14-20 октомври), където той завоюва дебютната си титла в Тура през 2013-та година. Жребият за тазгодишното издание на надпреварата тъкмо беше изтеглен и отреди нашата първа ракета да попадне в долната половина на схемата.

Поставеният под номер 3 ще почива на старта, а във втори кръг ще срещне непознат съперник, изправяйки се срещу един измежду Сумит Нагал (световен номер 83) и Куентен Алис (световен номер 100).

Индиецът в момента се намира в кошмарна серия от 7 поредни загуби и определено не е фен на бързите настилки, но при Алис нещата са на абсолютно противоположния полюс, тъй като мощният му сервис е предпоставка за успехи на подобна настилка, а това се доказа и в две от последните му три турнирни изяви, които завършиха с достигнати финали на Чаланджърите в Рен и Мулерон-ле-Каптиф.

Първият поставен на пътя на Димитров е италианецът Лусиано Дардери (световен номер 42), като той е всичко друго, но не и фаворит за достигане до 1/4-финалите, защото в цялата си кариера няма нито една победа на твърди закрити кортове в ATP Тура и истинската залаха в тази четвърт за Димитров идва от бившия финалист на Уимбълдън - Матео Беретини. Някогашният номер 6 вече има две завоювани титли през сезона и единствената му победа над нашия сънародник е постигната именно в зала. 

Най-високоранкираният тенисист в тази част на схемата е световният номер осем Каспър Рууд, който загуби 4 от последните си 5 мача и никога не е харесвал турнирите в края на сезона, а в същата половина е още и Талон Грийхспор, за когото можем да кажем, че през изминалата седмица изигра страхотен мач срещу Александър Зверев в третия кръг на Мастърса в Шанхай, въпреки че отстъпи във финален тайбрек.

Горната половина на схемата ще бъде не не по-малка интересна. Топ поставеният Андрей Рубльов ще се изправи в първия си двубой срещу един измежду Александър Мюлер и сина на легендата Бьорн Борг - Лео Борг. В 1/4-финалите пък можем да видим зрелищен двубой между руснака и Стан Вавринка, но легендарният швейцарец преди това ще трябва да надиграе шестия поставен Брендън Накашима.

В тази половина попадна и друг от големите претенденти за участие на ATP финалите в Торино, а именно Томи Пол, който ще трябва да мине през Камерън Нори и Николас Джари, за да оформи 1/2-финален сблъсък с Рубльов.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Стокхолм: Григор срещу непознат съперник; финалист от Уимбълдън дебне на 1/4-финал (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook