Стокхолм: Тиафо бе докоснал финала, но Пол не трепна и направи обрат

от в 20:45 на 12.11.2021
Тея Кръстева

Световният номер 52 Томи Пол отстрани сънародника си Франсис Тиафо на полуфиналите на турнира от категория АТП 250, провеждащ се в Стокхолм, в един изключително оспорван и равностоен двубой след обрат от 5:7 7:6(5) 6:3. В края на втората част Тиафо сервираше за крайната победа и когато по всичко изглеждаше, че за Пол шансове няма, той се "пробуди" и изкова невероятен обрат, който го изпраща в спор за титлата, където ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим или Денис Шаповалов

И двамата навлязоха убедително в срещата, представяйки се отлично зад сервис линията. В края на откриващата част обаче ръката на Томи Пол трепна и той предаде подаването си, с което позволи на Тиафо да сервира за спечелването на сета. Въпреки че Пол достигна до брейк бол, той не успя да го материализира, а това изпрати Франсис Тиафо на сет разстояние от място на финала в столицата на Швеция.

Томи Пол стартира вихрено втората част, реализирайки мигновен пробив за 0:2. Отговорът на по-високо ранкирания му опонент обаче бе светкавичен, с което равенството бе възстановено. До края на частта станахме свидели на един изключително равностоен двубой, преди съпротивата на Пол да се пропука и той отново да подари възможността на Тиафо да сервира този път не само за сета, но и за двубоя. Ето обаче, че Франсис не успя да се справи с напрежението и губейки подаването си, изпрати двубоя в тайбрек. Заключителният гейм бе изпълнен с мини пробиви и обрати, обаче към неговия край Томи Пол бе безпогрешен, с което изпрати сблъсъка в трети решаващ сет.

Тиафо не успя да преглътне разочарованието от пропуснати шансове в предишната част, което съвсем закономерно оказа своето влияние върху представянето му оттук нататък. Световният номер 41 инкасира ранен брейк в началото на третата част, а Томи Пол бе повече от вдъхновен и мотивиран и не допускайки нито колебание повече, след 2 часа и 30 минути той съвсем заслужено се поздрави с крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Стокхолм: Тиафо бе докоснал финала, но Пол не трепна и направи обрат Тея Кръстева
Теми:  
франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook