"Страданието е постоянно": Бадоса намекна, че дните ѝ в тениса вървят към преброяване

от в 19:55 на 22.04.2024
Елеонора Александрова

Кариерата на Паула Бадоса се развива по кошмарен начин за нея през последните 12 месеца. През този период бившата номер 2 претърпя безброй контузии, като само през тази година тя не успя да приключи участие в цели три мача, като най-вече страдаше от хроничи проблеми в областта на гърба. Най-скорошният случай бе преди една седмица, във втория кръг на турнира Щутгарт, когато тя се изправи срещу най-добрата си приятелка в Тура, Арина Сабаленка.

Двете оформиха драматичен сблъсък, който стигна до три сета, ала точно в последната част, при резултат 3:3, Бадоса усети болка в лявото бедро, което я принуди да се откаже от мача. Испанката напусна корта със сълзи на очите, а Сабаленка я прегърна силни и призна, че самата тя е напът да се разплаче. Всичко това се отрази много негативно на ранкинга на испанката, като тази седмица тя напусна топ 100 за първи път от 5 години насам.

В подкаста WTA Insider самата Бадоса говори за физическите си проблеми и до колко те ще са пречка за нейната кариера в бъдещето:

"Мисля, че това, което ме кара да се боря всеки ден, е любовта, която изпитвам към тениса. Винаги съм имала за цел да стана една от най-добрите в света, да печеля турнири и да се изправям срещу най-големите имена. Ето защо съм тук. За мен би било невероятно да мога да играя още 3-4 години.

Преживях толкова много неща, както във физически, така и в психологически аспект (в началото на кариерата си, испанката е водела битка с депресията). Получих контузия, която никога не съм очаквала, да имам, а сега тя е толкова тежка. След като бях сред най-добрите, сега отново съм на ниските позиции, опитвайки се да се завърна. Не знам какво да правя в бъдеще, кариерата ми е постоянно страдание.

В Индиън Уелс лекарите ми казаха, че ще ми бъде много трудно да продължа да играя тенис на професионално ниво. Те добавиха и, че единствената възможност е да мога да играя още малко години. Казах си: „Още няколко години? Все още съм на 26. За мен това беше много трудно.

Засега инжекциите работят. Болката е винаги там, имаше моменти, в които не можех да я преодолея. Страданието е постоянно" - споделя някогашната втора ракета на света.

Източник: wtatennis.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Страданието е постоянно": Бадоса намекна, че дните ѝ в тениса вървят към преброяване Елеонора Александрова
Теми:  
wta | интервюта | контузия | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook