Страхотен ден за италианския тенис: Беретини, Синер и Музети продължават напред

от в 18:08 на 03.06.2021
Диана Андреева

Матео Беретини се нуждаеше от по-малко от два часа, за да може да си осигури място в третия кръг на Ролан Гарос 2021! Първата ракета на Италия не остави никакви шансове на световния номер 94 Федерико Кория и се наложи - 6:3 6:3 6:2. В следващия етап от надпреварата Беретини очаква една от изненадите на турнира, а именно Сун Ву Куон, с когото до момента не са се срещали.

Благодарение на плътните си удари, Беретини не позволи на своя опонент да контролира темпото в мача. Италианецът пласираше страхотно топката по дъното на корта, а именно това бе основноно му оръжие, извело го до победата. Въпреки че успехът му дойде доста лесно, Матео не показа познатото си високо ниво на игра, особено на сервис, което принципно е водещото в арсенала на световния номер девет.

В друга среща от деня Яник Синер спечели италианското дерби с Джанлука Магер. Младокът бе изправен пред изпитание, като на моменти играта му бе под всякаква критика, но той все пак намери правилната стратегия срещу този си опонент и в крайна сметка се наложи - 6:1 7:5 3:6 6:3. Следващото препятствие по пътя му е друг представител на следващото поколение, а именно Микаел Имер, който изненада местния любимец Гаел Монфис преди броени часове.

Третата италианска победа за деня поднесе друг млад представител на страната - Лоренцо Музети. Музети, който през последните месеци записва убедителни резултати на червената настилка, се справи със световния номер 57 Йошихито Нишиока. Двамата се срещнаха преди по-малко от една седмица в Парма, където успехът обаче бе на сметката на Нишиока. Но днес Музети пренесе устрема си от предходния си мач и показвайки тенис от най-високо ниво, се наложи в последователни сетове - 7:5 6:3 6:2.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотен ден за италианския тенис: Беретини, Синер и Музети продължават напред Диана Андреева
Теми:  
лоренцо музети | матео беретини | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook