Страхотен Кузманов отрази два мачбола и повали третия поставен в Перуджа!

от в 07:57 на 06.07.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов се завърна на корта, след като отпадна в първия кръг от пресявките на Уимбълън и показа, че моментната му форма е повече от добра. Мико изигра епичен мач на Чаланджър в Перуджа, който се провежда на червени кортове и в крайна сметка съумя да отстрани третия поставен Федерико Гайо с 2:6 6:3 7:6(2). Така втората ни ракета продължи към следващия етап на турнира, където го очаква един измежду Педро Качин и Нерман Фатич.

Двубоят стартира с пълно надмощение на местния представител, а българинът се разписа чак за 1:4 и първата част отиде скоропостижно в актива на Гайо. Вторият сет вървеше напълно равностойно до 3:3, но Кузманов изведнъж повиши значително нивото си и не даде гейм повече на по-високоранкирания си опонент, изравнявайки общия резултат.

Серията на родния ни представител продължи с пълна сила, като той поведе с 4:0 в решителната част, само че скоропостижно трябваше да се раздели с аванс си и дори му се наложи да спасява два мачбола при 5:6 от негова гледна точка. Все пак Мико показа характер и впоследствие не остави шансове на италианеца в тайбрека, за да затвори двубоя в своя полза.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Страхотен Кузманов отрази два мачбола и повали третия поставен в Перуджа! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook